16 trucuri de bucatarie care va vor face viata mai usoara

0

Fiecare dintre noi are cateva secrete dupa care se ghideaza in bucatarie. Unele aflate de la bunica, altele de la mama si unele pe care pur si simplu le stim de la bucatarii profesionisti de la televizor. Iata 16 de sfaturi si trucuri care va vor face viata in bucatarie mult mai usoara.

Folositi o lingura pentru a curata ghimbirul

trucuri de bucatarie

Nu irositi jumatate din ghimbir utilizand un curatator. Cu toate umflaturile si extremitatile ciudate, ghimbirul poate fi dificil de curatat. Renuntati la cutitul clasic sau la curatator si folositi o lingura, este surprinzator de usor de folosit si veti salva mai mult din radacina de ghimbir.

 

Puneti fructele intr-o punga de hartie pentru a le ajuta sa se coaca mai repede

trucuri de bucatarie

Puteti sa folositi aceasta metoda pentru banane, piersici sau avocado. Trebuie doar sa le asezati intr-o punga de hartie si sa o inchideti bine. Gazele pe care le emit le vor ajuta sa se coaca mai repede.

 

Folositi un cub de gheata pentru a scapa de grasimea din supe si ciorbe

trucuri de bucatarie

Supele sunt foarte la moda intr-o alimentatie sanatoasa dar bucatelele albe care plutesc la suprafata sunt practic doar grasime. In loc sa va straduiti sa le scoateti, infasurati un cub de gheata intr-un prosop de hartie si plimbati-l peste suprafata supei. Gheata va solidifica grasimea, iar prosopul de hartie o va absorbi.

 

Utilizati lamai pentru a va curata cosul de gunoi

trucuri de bucatarie

Taiati o lamaie in bucati mici si puneti-le la congelator. La fiecare cateva zile, sau dupa ce ati pus ceva mirositor in cosul de gunoi, aruncați cateva bucatele inauntru si lasati-le cateva ore. La final spalati cosul de gunoi cu apa fierbinte si mirosul va disparea in totalitate. Puteti sa folositi lamaile si pentru a va mentine chiuveta proaspat mirositoare.

 

Folositi o lingura de lemn pentru a opri o oala sa dea in foc

trucuri de bucatarie

Acum puteti sa va pastrati aragazul curat mai mult timp. Pur si simplu daca asezati o lingura sau o spatula de lemn peste o oala cu apa clocotita sau ciorba, aceasta o va opri din a da in foc. Lemnul are o temperatura mai mica astfel aburul se va condesa, se va transforma in lichid si va sparge suprafata bulelor.

 

Cu o tava de gheata puteti sa va pastrati ierburile mai mult timp

trucuri de bucatarie

Mararul este una dintre plantele pe care le puteti ingheta pentru o utilizare ulterioara. Inainte de a arunca acele frunze de busuioc sau rozmarinul care v-a ramas in plus, puneti-le intr-o tava de gheata, impreuna cu putin ulei de masline sau unt. Inghetati-le si apoi puteti oricand sa le aruncati intr-o friptura, tocana sau sos pentru a obtine un gust mai aromat.

 

La fel puteti sa folosti tava de gheata pentru a pastra vinul ramas

trucuri de bucatarie

Ati deschis o sticla de vin si nu ati reusit sa o terminati? Puteti sa turnati ce a mai ramas intr-o tava de gheata si sa o dati la congelator. Cand gatiti o reteta ce solicita vin rosu puteti doar sa va folositi de acele cuburi.

 

Folositi sare pentru a curata tigaile din fonta

trucuri de bucatarie

Daca apa si buretele nu dau rezultate, incercati sa curatati tigaia cu sare. Mai intai, lasati apa rece de la robinet sa curga peste tigaia fierbinte. Odata ce ati scapat de resturi, puneti sare in ea si curatati bine cu un burete.

 

Sare si lamaie pentru a curata fundurile de lemn

trucuri de bucatarie

Daca frecati fundurile de lemn cu sare grunjoasa si cu o jumatate de lamaie, acestea vor scapa de orice miros sau particule de mancare.

 

Incalziti un pahar pentru a va inmuia rapid untul

trucuri de bucatarie

In primul rand, incalziti un pahar de apa. Dupa un minut, turnati apa din el si puneti-l cu capul in jos peste unt. Caldura din interior va ajuta untul sa se inmoaie mai repede.

 

Ungeti lingura de masurare cu ulei pentru a masura ingrediente lipicioase

trucuri de bucatarie

Dati cupele de masurat sau lingurile cu un pic de ulei de gatit inainte de a masura miere, sau ceva lipicios.

 

Folositi un pahar cu apa rece pentru a verifica daca ouale sunt proaspate

trucuri de bucatarie

Umpleti o ceasca sau un castron cu apa rece si puneti oul inauntru. Daca pluteste este stricat si ar trebui sa-l aruncati. Daca sta pe verticala pe fund este inca suficient de bun pentru a fi mancat. Daca se scufunda la fund si se sta pe orizontala este foarte proaspat.

 

Cu o sticla de plastic puteti separa galbenusurile de albus

trucuri de bucatarie

Acest truc ar putea va ia putina practica, dar odata ce l-ati stapanit nu veti mai avea nevoie niciodata de un separator de oua. Doar puneti o sticla de plastic peste galbenus si apasati pana cand sticla il aspira.

 

Folositi paine pentru a nu lasa tortul inceput sa se usuce

trucuri de bucatarie

Asezati felii de paine acolo unde a fost taiat tortul si fixati-le cu scobitori. Painea se va usca mai intai, in timp ce tortul se va pastra proaspat. Acest truc functioneaza, de asemenea, pentru pachetele deschise de cookie-uri.

 

Puneti lamaile in cuptorul cu microunde pentru a scoate sucul mai usor

trucuri de bucatarie

Intepati lamaia de cateva ori si puneti-o in cuptorul cu microunde timp de maximum 15 secunde, asa veti obtine mult mai mult suc.

 

Folositi un feliator de mere pentru a face cartofi prajiti

trucuri de bucatarie

Acest truc va scuteste de taiatul enervant al cartofilor. Doar puneti cartoful curatat in taietorul de mere, impingeti-l in jos si voila!

Sursa: thisisinsider.com

Share.