Alimente care nu trebuie tinute la frigider

1

Există o serie de produse care isi pot pierde valoarea nutritivă, gustul și textura cand sunt tinute la temperaturi scăzute. Iata o listă de alimente care nu trebuie tinute in frigider:

Daca puneti avocado necopt in frigider acesta va absorbi umiditatea prin coaja si se va inmuia foarte repede. Cel mai bine e sa-l pastrati intr-un bol cu fructe la temperatura camerei.

Păstrarea cartofilor la o temperatură mai mică de 7° С va face ca acestia sa aiba un gust mult prea dulce. Depozitați cartofii într-o pungă de hârtie într-un loc răcoros (dar nu rece).

La temperaturi scazute, cristalele de zaharoză din ciocolată ies la suprafață, iar produsul își pierde aroma naturala.

Fructe tropicale se strica mai repede când sunt depozitate în frigider. Inveliți-le în mai multe straturi de hârtie și depozitați-le într-un loc întunecat uscat.
Umezeala din frigider face ca ceapa sa devina mult prea moale pentru a mai fi consumata. In plus, umezeala excesivă facilitează inmultirea bacteriilor și a mucegaiului.

Nu pastrati cafea în frigider: imprumuta mirosurile din frigider si isi pierde aroma unica. Puneti cafeaua la rece și la întuneric, iar daca aveti cantitati mari de depozitat, incercati congelatorul.

Uleiul de masline trebuie depozitat la temperaturi de la 12 până la + 16 ° C. Pus la frigider, se va ingrosa.

Frigul și umiditatea cresc viteza de cristalizare a mierii. Ca rezultat, isi pierde din gust și din calitati. Păstrați mierea într-un borcan bine sigilat, la temperatura camerei.

Frigiderul nu este cel mai bun loc pentru tomate, deoarece aerul rece oprește procesul de coacere. Temperaturile reci afectează gustul și inmoaie textura roșiei.

Unii oameni cred că tinutul pâinii în frigider este cel mai bun mod de a o păstra în stare proaspătă. De fapt, nu face decat sa o usuce.

Sursa: www.brightside.me

Share.