Cum inlocuiesti garnitura de la frigider?

1

Cum inlocuiesti garnitura de la frigider? Una dintre activitatile pe care le poti face singur, fara instalator, este inlocuirea garniturii de la frigider. Garnitura este o componenta importanta pentru ca etanseaza usa frigiderului sau congelatorului si are rolul de a mentine aerul proaspat. De aceea, intretinerea acesteia este esentiala.

 

garnitura de la frigider

Deci, cum inlocuiesti garnitura de la frigider? Unele garnituri sunt pastrate atat de mult timp incat ajung sa se rupa in bucati si isi pierd aderenta, intrucat sunt confectionate din cauciuc. Trebuie sa ai grija si sa o verifici regulat pentru ca gradul de uzura sa nu se mareasca foarte mult.

Pentru a inlocui cu suces garnitura veche trebuie doar sa urmezi cativa pasi simpli:

Ai nevoie de o garnitura identica cu cea pe care vrei sa o substitui deoarece trebuie sa fie perfect compatibila cu frigiderul tau. Verifica intotdeauna la producator sau la magazin, daca modelul este identic. Mai bine, verifica cartea tehnica si mergi cu ea la magazin ca sa nu faci vreo confuzie.

Indeparteaza cu grija garnitura veche si aplic-o pe cea noua cu ajutorul unei surubelnite. Nu e ca si cum ai trimite rachete in cosmos, doar trebuie sa fii atent si putin indemanatic!

Trebuie sa ai grija sa asezi si sa fixezi foarte bine garnitura cea noua, astfel incat aerul din interior sa nu mai iasa, iar temperatura din interior sa fie cea dorita. Verifica dupa ce ai terminat operatiunea daca frigiderul se inchide perfect, asa incat aerul rece sa nu se piarda in incapere.

Va recomandam sa schimbati garnitura periodic, pentru a evita eventualele neplaceri care pot aparea.

Share.

Un comentariu

  1. Pingback: Cum inlocuiesti garnitura de la frigider? | Ziarul Profit

Leave A Reply