Imagini

Davek – umbrela desteapta care nu se pierde

Producatorii de umbrele Davek din New York propun o inovatie care va reusi sa faca viata mai usoara celor care au pierdut zeci de umbrele.

davek 1

Davek Alarma Umbrella este o umbrela inteligenta, din aluminiu și fibră de sticlă. Dacă va lăsați umbrela undeva, telefonul smartphone vă va notifica. Pentru a activa Davek Alert Umbrella, e de ajuns sa descărcati aplicația și sa țineți umbrela lângă aceasta pentru un minut .

Davek Alert Umbrella este livrata cu o baterie CR2032, detector de mișcare și Bluetooth 4.0. Este capabila să se conecteze la telefonul smartphone cu ajutorul unei aplicații disponibile în Google Play și AppStore. Nu este nevoie sa incarcati umbrela zilnic, bateria poate tine cativa ani.

Umbrelele inteligente vor putea fi cumparate la inceputul toamnei.

 

 

 

 

Smartphone-ul poate diagnostica cancerul de col uterin

Un Selfie facut cu smartphone-ul personal v-ar putea salva viața. Camera de pe telefon ar putea fi folosita pentru a va testa pentru cancerul de col uterin sau HPV, un virus care poate duce la aceasta boala.

Diagnosticarea bolii este costisitoare și consumatoare de timp, mai ales în țările cu resurse limitate. Un astfel de dispozitiv ar putea permite oamenilor să-si puna diagnosticul la domiciliu.

Cercetatorii de la un spital din Boston, cred ca holografia digitala – construirea de imagini 3D a celulelor canceroase – folosind un smartphone – ar putea ajuta.

Procesul de diagnosticare cu smartphone-ul ar costa 1.80 dolari și ar dura 45 de minute. Aflat in faza de proiect, dispozitivul a fost capabil pana acum să identifice corect femeile cu risc ridicat sau scazut de cancer de col uterin.

 

 

Cum intretii masina de spalat vase?

Cum intretii masina de spalat vase? Masina de spalat vase este un aparat aproape “ecologic”, care ne permite să respectam mediul, pentru ca are nevoie de o cantitate mai mică de apă pentru curățarea vaselor și oalelor decât spălarea manuală. Problemele masinilor de spalat vase provin in primul rand de la lipsa de întreținere.

Cum intretii masina de spalat vase

Asadar respectati cateva reguli simple pentru a asigura masinii de spalat vase o durata de viata mai lunga:

Nu uitati sa curățați filtrele și sa utilizati produse specifice care pot prelungi durata de viață a mașinii de spălat vase.

Inlocuiti din cand in cand garniturile care asigură sigilarea corectă a ușii.

Alinierea corectă a compartimentelor de spalare asigura performanta masinii de spalat. Daca va vine sa credeti, cercetatorii englezi au facut un studiu pana si pe aceasta tema. Si da, chiar este o chestiune ultra stiintifica umplerea masinii de spalat vase!

Cum intretii masina de spalat vase

Cercetatorii de la Universitatea din Birmingham spun ca spalatul vaselor tine in primul rand de CHIMIE !? Eficiența de spălare depinde de o serie de reactii chimice și anume de modul în care săpunul “descompune”, împreună cu apa, toate moleculele de murdărie.

De aceea, oamenii de stiinta spun ca ar fi bine ca farfuriile sa nu se aranjeaza pe grilaje si in sertare ordonat, ci într-o formă circulară, în jurul duzei care pulverizează apa. In acest fel apa se revarsa uniform pe toate vasele, fără sa scape vreo pata. Cercetatorii recomanda plasarea farfuriilor mai murdare cat mai aproape de jetul de apă.

 

Cum repari masina de spalat fara instalator ?

Repara masina de spalat fara instalator! De multe ori sa-ti repari masina de spalat e mai simplu decat iti imaginezi! Inainte de a suna instalatorul verifica lista de mai jos:

Curățați filtrul. Chiar daca aveti grija sa va goliti buzunarele de monede sau alte obiecte inainte de orice spalare, asta nu inseamna ca in timpul spalarii nu se formeaza reziduuri care se depun pe filtrul masinii. Asadar, o data pe luna desfaceti filtrul si curatati-l. La cele mai multe modele acesta se afla in partea de jos a masinii si se poate scoate printr-o simpla apasare sau rotire.

Curatati sertarul pentru balsam la 2 saptamani, mai ales daca folositi detergent pulbere. Altfel, din cauza detergentului intarit masina poate sa nu mai traga cantitatea de detergent necesara ciclului de spalare.

Curatati garnitura de la hublou. De multe ori, intre garnitura si usa hubloului se aduna reziduuri care pot murdari hainele proaspat spalate. Aveti grija sa absorbiti si restul de apa care se depoziteaza in zona garniturilor.

Degresarea și întreținerea. Cel puțin de două ori pe an rulati un ciclu de spălare vid. Setați un program de spălare la temperatura cea mai ridicată, nu incarcati nici o haină și in loc de detergent puneti câteva linguri de bicarbonat de sodiu și o ceașcă de oțet. Aceste cicluri de spalare au rolul de a îndepărta calcarul, murdăria și grăsimea din conductele și elementele de filtrare.

Aerisiti cuva. După ce spalati, lasati hubloul deschis timp de câteva minute, astfel încât să se evapore umezeala. Acest lucru va rezolva problema mirosurile neplăcute.

Nu supraîncărcați mașina de spălat. Aceasta este probabil cea mai importanta regula. Nu impingeti hainele în tambur cu forța. Riscati sa va agatati sau sa va rupeti hainele.