20% din aspiratoarele din lume au fost inlocuite cu roboti

1

iRobot afirma ca 20% din aspiratoarele din lume au fost inlocuite cu roboți.

Cu ceva timp in urma, aspiratoarele robot pareau o excentricitate, dar ele reprezintă acum un procent de bază in domeniul aspiratoarelor – mai exact 20% la nivel mondial, potrivit declaratiei lui Colin Angle, CEO si co-fondator al brandului iRobot. Modelul Roomba este cel care a adus notorietate acestui produs.

Exact cât de mulți roboți inseamna acesti 20%? Peste 14 milioane de modele au fost vandute pana in prezent si cifrele nu se vor opri aici. Angle explica amploarea vanzarilor si a produsului pe piata mondiala prin lunga experienta a companiei in domeniul roboticii si prin concentrarea exclusiva pe dezvoltarea aparaturii destinate curatenie. Roboții și conceptul de Smart Home sunt subiecte interesante si atractive, de aceea foarte multe companii investesc sume enorme in dezvoltarea acestui domeniu.brandul iRobot

“În lumea virtuală, este foarte ușor de înțeles mediul inconjurator, deoarece este în interiorul calculatorului si stii exact unde sunt lucrurile. Adevarata provocare pentru robotica si pentru AI (Inteligenta artificiala) este sa inteleaga exact ce se intampla in jur. Exista sisteme AI dezvoltate in ultimii 20 de ani, care inteleg propozitii de genul – mergi la bucatarie si adu-mi ceva de baut. Dar dacă nu știi unde este bucătăria, asa-i că nu te ajută? “, a spus Angle.

Scopul este de a construi o casa cu dispozitive care funcționează în armonie si ofera ajutor celor care au nevoie, tineri sau batrani. Ideea de a avea roboți și dispozitive care ne usureaza munca in casa, este de mult timp prezenta in filmele SF sau in desene animate.

“Casa viitorului este un robot”, a spus Angle. ” Aspiratoarele și alte dispozitive sunt mâinile și ochii robotului in casă. In cele din urma, aceasta casa inteligentă a viitorului nu este controlata exclusiv de tine sau de telefonul mobil. Dacă aveți 200 de dispozitive, nu le vei porni doar utilizand telefonul mobil. Avem nevoie ca aceste dispozitive sa fie conectate intre ele si sa colaboreze armonios. “

Share.