Masina de spalat bitermica

0

Masina de spalat este un aliat indispensabil in casa pentru a avea rufe mereu curate si proaspete. In acest moment poti alege din nenumarate modele existente pe piata, si, cu siguranta, te gandesti destul de mult la nivelul de consum al acesteia. Masina de spalat bitermica este aceea care iti asigura un consum redus de energie.

Acest tip de masina de spalat este ideala pentru cei care locuiesc la casa si au deja si un panou solar. In acest caz, apa se poate incalzi cu ajutorul acestuia, iar economia si performanta sunt garantate. Daca te hotarasti sa achizitionezi o astfel de masina de spalat, vei beneficia de un adaptor dublu, atat pentru apa calda, cat si pentru apa rece.

Faptul ca foloseste apa incalzita furnizata dintr-o sursa regenerabila este un locru foarte important care bineinteles ca se va observa de indata ce vei primi factura. Astfel, costul electric poate fi redus si cu pana la 60%. Apa utilizata este deja calda, si nu mai este nevoie de etapa normala de incalzire a apei reci, pana cand aceasta ajunge la temperatura optima pentru spalare. Aceasta solutie este chiar mai buna decat daca alegi sa speli rufele la 30 de grade, pentru a face economie.

De asemenea, acest tip de masina de spalat reduce chiar si depunerile de calcar, cel mai periculos inamic al acestora. Fenomenul se explica prin faptul ca apa rece intra de mult mai putine ori in contact cu rezistorul incandescent, si astfel reduce cristalizarea sarurilor minerale dizolvate in apa, responsabile pentru depunerile de calcar.

bosch

Printre cele mai populare modele de masini de spalat bitermice sunt cele de la Bosch: Avantixx 8-VarioPerfect din gama Green Energy. Aceasta este dotata cu functia ActiveWater Plus. care vizeaza un sistem de senzori capabili sa adapteze, intr-un mod automat, fluxul de apa in tambur, in conformitate cu cerintele de spalat rufe. Masina de spalat este echipata si cu un program speciale dedicat persoanelor alergice.

gorenje

Un alt model de masina de spalat economica este W9865E de la Gorenje. Aceasta are o capacitate de incarcare de 9 kg si dispune de 31 de programe de spalare. Are setare de blocare pentru protectia copilului, viteza de centrifugare reglabila si program SterilTub pentru auto-curatare.

Asadar, daca ai investit in instalarea unor panouri solare, e timpul sa beneficiezi de toate aceste avantaje pe care ti le ofera masina de spalat bitermica.

 

Share.