5 sfaturi pentru un Wi-Fi mai bun

0

5 sfaturi pentru un Wi-Fi mai bun. Cel mai enervant lucru este sa ai nevoie de Internet iar acesta sa functioneze la o viteza redusa. Nimic nu te poate calca mai tare pe nervi decat o conexiune slaba, care mai mult iti da peste cap toate treburile pe care le ai de finalizat.

Videoclipurile care nu se incarca, pozele care se vad blurate sau paginile web care se deschid abia dupa minute bune, sunt doar cateva dintre problemele cele mai mari ale internetului. Inainte sa faci o reclamatie la compania de care apartii, noi iti dezvaluim cinci trucuri pentru un Wi-Fi mai bun:

Router-ul tau este asezat intr-un colt, inconjurat de pereti. Undele care transporta internetul wireless sunt scurte. Acest lucru determina un semnal slab, mai ales daca sursa este “acoperita” de pereti. Trebuie sa gasesti un spatiu deschis, pentru a permite semnalului sa se distribuie uniform in toata locuinta.

Router-ul este inconjurat de alte dispozitive care folosesc unde. Daca router-ul este pozitionat in apropierea unui aparat de radio, semnalul s-ar putea sa sufere interferente sau sa fie neutralizat. Alte aparate care “dauneaza” semnalului sunt: cuptorul cu microunde, telefonul fara fir, monitoarele de calculator.

Router-ul est pozitionat pe sol. Asezarea router-ului la nivelul solului nu este tocmai cea mai buna idea deoarece undele emise se ciocnesc de podea, si astfel semnalul este mult mai slab.

Orientarea antenelor de la router. Cele mai multe routere au antene care pot fi deplasate astfel incat semnalul sa fie cel mai bun. Asigura-te ca antenele sunt indreptate spre locul in care tu ai nevoie de internet.

Interferenta cu alte routere de la vecini. Trebuie sa ai grija cine se conecteaza la internetul tau. Cu cat sunt mai multe persoane, cu atat semnalul ajunge mai greu.

Share.