Soluții “low-tech” pentru o cafea cat mai aromata

0

Chiar daca pe piata este disponibila aparatura high-tech pentru prepararea cafelei, exista inca soluții low tech si metode „old-school” care sa va ajute sa va savurati cafeaua asa cum trebuie.

Prima regula a unei cafele bune este sa fie pastrata in conditii optime. Boabele de cafea prăjite sunt supuse oxidarii, un proces chimic prin care se pierd aromele, uleiurile și acizii care îi conferă cafelei savoare. Incercati pungi speciale, “cu supapa” sau un borcan etanș care va funcționa la fel de bine, atâta timp cât il păstrați într-un loc întunecat și consumati cafeaua cât mai repede posibil.

cafea

cafea

Daca vreti sa transformati cafeaua intr-un adevarat rasfat, atunci va spunem ca adăugarea unei jumatati de linguriță de cicoare dă o culoare mai închisă, “prăjită” si o aroma mai proeminenta cafelei dumneavoastra. Francezii au început infuzarea cafelei cu radacina de cicoare încă din secolul al 19-lea.

cafea

Un pic de frisca parca nu strica la cafea, nu? Daca nu va permiteti sa va cumpararti un espressor modern cu spumat incorporat puteti apela la genul acesta de spumant din oțel inoxidabil care functioneaza pe doua baterii AAA si amesteca laptele asemenea unui tel. Costa in jur de 7-8 dolari si il puteti gasi pe Amazon.com.

cafea

Totusi, cum preparam cafeaua daca nu avem la indemana aparatele performante de pe piata?

Pentru cei mai conservatori dintre dumneavoastra, va recomandam filtrul de cafea din sticlă Chemex. Te vei simti ca un adevarat om de stiinta! Vasul este facut din sticlă termorezistentă, avantajul fiind că nu va altera în niciun fel aroma cafelei preparate. Costa cam 40 de Euro si se pot prepara 3 cesti.

cafea

Daca esti un fan al Espresso-ului, dar nu te incanta ideea unei mașini de cafea cu multe butoane, testeaza cafetiera Moka. Vasul este rezistent la temperaturi mari și are un design atemporal – italienii o folosesc din 1930. Ibricul prepara 3 cesti aromate si dense de espresso si costa in jur de 20 de Euro.

cafea

Cafeaua preparata la french press are un gust mai bogat si mai intens. Spre exemplu, presa SterlingPro are pereți dubli, din oțel inoxidabil, astfel încât aceasta va păstra lichidul izolat pentru mai mult timp.

cafea

 

Share.