Studiu Samsung: Jumătate dintre europeni ar fi dispuși să plătească cu până la 50.000 de euro mai mult pentru o bucătărie “inteligentă”

0

Studiu Samsung: Tehnologia inteligentă pentru bucătărie poate să crească valoarea unei locuințe din Europa cu până la 50.000 €

Italienii (67%) și spaniolii (66%) sunt cei mai dispuși să investească într-o casă care are o bucătărie inteligentă, comparativ cu germanii (33%) și britanicii (28%). Cercetarea a arătat că tehnologia inteligentă reprezintă o prioritate majoră în designul unei locuințe moderne, aproximativ două treimi (61%) dintre oameni spunând că aceasta ar ajuta la îmbunătățirea calității vieții lor.

Electrocasnicele care interacționează cu smartphone-urile devin rapid o modalitate importantă de a ne ajuta să economisim timp în viețile noastre tot mai agitate. Dintre cei chestionați, aproape patru din zece (39%) au sugerat că tehnologia care pornește încălzirea înainte de a ajunge acasă ar contribui la economisirea timpului, în timp ce aproape o treime (19%) a dorit un frigider care trimite mesaje când se termină laptele.

Când vine vorba de gătit, unul din trei oameni (31%) a dorit un cuptor care poate pregăti simultan două feluri de mâncare diferite pentru a diminua stresul de a găti pentru mai multe persoane – fie că este vorba de o familie cu gusturi variate sau un grup de prieteni cu diete diverse.

Popularitatea pozelor cu mâncare de pe canale de socializare precum Instagram ne face, de asemenea, bucătari mai buni, 62% folosind Social Media ca inspirație pentru pregătirea meselor. Cu toate acestea, nu suntem încă atât de încrezători pentru a împărtăși creațiile noastre culinare, patru din cinci (82%) europeni fiind reținuți în ceea ce privește postarea preparatelor pe Social Media.

Finlanda este cea mai activă țară în ceea ce privește postările Social Media din bucătărie, 67% dintre respondenți accesând Instagram, Pinterest și Facebook în timp ce pregătesc masa. De asemenea, aproape jumătate dintre germani (49%) urmează aceeași tendință.

Cu toate acestea, acum nu mai folosim bucătăriile doar pentru gătit. Unul din cinci europeni face săptămânal exerciții fizice în bucătărie, iar 25% spun că bucătăria lor ține și loc de birou. De asemenea, în locul camerei de zi, aproape jumătate (46%) petrec cea mai mare parte a timpului liber citind în bucătărie, uitându-se la televizor sau jucându-se cu copiii, în timp ce 36% consideră bucătăria locul ideal pentru a lua decizii administrative.

În Europa, polonezii și olandezii fac cel mai des exerciții fizice în bucătărie, respectiv 42% și 37%, comparativ cu 12% în cazul adulților din Marea Britanie. Aproape trei sferturi (73%) din persoanele care trăiesc în sudul Europei citesc și se uită la televizor în bucătărie, spre deosebire de 45% în cazul germanilor.

 

 

 

 

Share.

Comments are closed.