Aspirator cu sac sau fara sac?

0

Aspirator cu sac sau fara sac? Desi la prima vedere aspiratoarele fără sac par a fi prima alegere, s-ar putea sa-si dovedeasca practicitatea si economia un aparat cu sac.

Dincolo de puterea de aspirare, aspiratorul fara sac obliga utilizatorul la curatarea rezervorului dupa fiecare folosire si expunerea sa la praf. Este mai ieftin pe termen lung pentru ca nu trebuie sa mai cumperi saci si evident, mai ecologic. Dezavantajele sunt ca necesita mai multa intretinere, preturile la raft sunt mai mari si sunt mai putin igienice.

Cum alegem aspiratorul

Aspiratoarele cu sac pot oferi o capacitate de stocare mai mare, pana la 4 litri de murdărie. Sacii sunt mai igienici, dar schimbarea lor regulata presupune costuri suplimentare. Aspiratoarele cu sac sunt cele mai des intalnite. Acestea sunt compacte, se misca cu ajutorul rotilor, sunt usor de manevrat si pot fi folosite in orice tip de locuinta. Aspiratoarele cu saci sunt mai igienice decat cele fara saci deoarece nu te expun la praf si la eventuale alergii. In cazul in care ai o casa mare, cea mai buna optiune este un aspirator cu sac sau cu un container pentru colectarea prafului si murdariei. De asemenea, trebuie sa ai grija sa schimbi sacul periodic, chiar si inainte de a se umple, pentru a creste durata de viata a motorului si de a asigura o eficienta corespunzatoare.

Aspirator cu sacAvantaje  Dezavantaje
Costa mai putinTrebuie cumparati saci
Mai igienic si potrivit pentru persoanele cu alergiiMai putin practic
Capacitate mai marePutere de aspirare mica daca sacul e plin
Aspirator fara sacPracticMai scump
Mai ieftin (nu mai cumperi saci)Necesita mai multa intretinere
Mai ecologicMai putin igienic

 

Share.