Blizzard CX1 Comfort EcoLine – SKMP3, primul aspirator fără sac de la Miele

0

Pentru ca în Europa 1 din 2 consumatori preferă aspiratoarele fara sac, Miele s-a grabit sa ofere utilizatorilor sai fideli si un astfel de model. Lansat cu mare valva anul trecut la IFA, noul aspirator Blizzard CX1 Comfort EcoLine – SKMP3, promitea sa separe praful de particule si sa fie usor de utilizat, si mai ales de curatat. L-am primit si noi si l-am testat pentru cateva saptamani. Rezultatul? In mare parte multumitor.

Pentru acest model de aspirator, Miele a optat pentru Tehnologia Vortex, cea in care aerul trece numai printr-un singur ciclon, la o viteză de peste 100 km/h. Astfel, murdăria ajunge în recipientul de praf transparent, iar particulele fine ajung într-un container separat, cu filtru special. Asta inseamna curatare buna, dar cu zgomot foarte mic. (73dB)

Blizzard CX1 Comfort EcoLine - SKMP3

Blizzard CX1 are patru setări de putere, care pot fi reglate într-un mod convenabil, direct din manerul aspiratorului. Poti trece foarte usor de la perdele, covoare moi, covoare groase si parchet, iar sunetul ramane in limite extrem de confortabile. Ceea ce ne-a placut este faptul ca puterea de aspirare este constantă si la viteză maximă, fără riscul absorbirii elementelor de podea.  

Blizzard CX1 Comfort EcoLine - SKMP3

Când vine vorba de curățarea prafului de pe covoare, Blizzard Comfort EcoLine – SKMP3 are rating C. Toate modelele Blizzard ating ratingul A pentru aspirarea prafului de pe podele și pentru filtrare. Da, intr-adevar merge mai bine pe parchet sau pe gresie.

În cazul Blizzard CX1 Comfort EcoLine – SKMP3, separarea murdăriei de praful fin asigură o manipulare igienică eficientă. Praful fin este reținut de filtrul de praf fin Gore®CleanStream®, amplasat într-un container separat în interiorul unității. Recipientul cu filtru ușor de detașat trebuie clătit doar o dată sau de două ori pe an, sub un jet de apă curentă. Utilizatorul va fi notificat de necesitatea de curățare de către senzorii sistemului. Atentie la butonul Comfort Clean care te avertizeaza daca containerul este prea plin sau filtrul nu mai face fata.

Blizzard CX1 Comfort EcoLine - SKMP3

Tot sistemul este gandit astfel încât utilizatorul să nu intre în contact fizic direct cu murdăria, nici atunci când se golește containerul, nici când curăță filtrul. Cum functioneaza? Compartimentul de praf este tras pur si simplu din aspirator de maner, iar resturile sunt aruncate prin apasarea unui singur buton, fara sa se imprastie niciun fir de praf.

Blizzard CX1 este echipat cu un filtru HEPA AirClean pentru întreaga durată de viață care reține chiar și cele mai mici particule și alergeni, asigurând că aerul evacuat din aspirator este mai curat decât aerul din încăpere.

Desi are o constructie puternica si destul de rigida, aspiratorul este usor manevrabil. Pe spate are 4 rotite cu tehnologia DynamicDrive care permit trecerea cu usurinta de la o suprafata la alta.

Blizzard CX1 Comfort EcoLine - SKMP3

Mai mult, exista un buton de ON, dar odata deschis, aspiratorul poate fi controlat de pe maner foarte usor cu comenzile radio.

Blizzard CX1 Comfort EcoLine - SKMP3

Un alt plus este faptul ca are pe spate un slot pentru storage, dar si unul pe lateral, daca de exemplu, trebuie sa vorbesti la telefon sau sa raspunzi la usa in timp ce aspiri.

Cablul, tubul de aspirare şi furtunul de aspirare ofera o rază de funcţionare deosebit de mare, fără a trebui să schimbaţi frecvent prizele de alimentare. Cam 11 m. Suficient, nu?

Blizzard CX1 Comfort EcoLine - SKMP3

Aspiratorul vine însoţit standard de trei accesorii: duza pentru tapiţerii şi duza pentru spații înguste, care sunt integrate în spatele aparatului si o perie de praf integrată în mânerul Eco comfort. O curățare eficientă se poate face si cu duza pentru pardoseală EcoTeQ Plus, dar si cu accesoriul flexibil Parquet Twister XL, blând cu podelele din lemn.

Tot pentru usurinta utilizarii exista si butonul Comfort. Acesta inseamna ca nu trebuie sa tii butonul apasat pana cablul este strans, e de ajuns o singura apasare.

Ca si in cazul celorlalte aspiratoare Miele, producatorul garanteaza o durata de viata de 20 de ani. De aceea, spunem noi ca pretul de 2135 RON nu este mare.

Blizzard CX1 Comfort EcoLine – SKMP3 are o putere de 550 W, clasa energetica A+.

Detalii tehnice Blizzard CX1 Comfort EcoLine – SKMP3

Control electronic al puterii de aspirareComenzi radio pe mâner
Tub de aspirareTub telescopic Comfort
Sistem de staţionare pentru depozitarePe o parte
Clasa de eficiență energetică (A+++ – D)A+
Consum energetic anual în kWh20,0
Clasa de performanţă de curăţare a covoarelorC
Clasa de performanţă de curăţare a pardoselilor tariA
Clasă de emisii de prafA
Nivel de putere a zgomotului dB(A) la 1 pW73
Consum electric nominal în W550
Rază de acţiune în m11
Lungimea cablului în m7,5
Filtru de evacuareFiltru HEPA AirClean pt. întreaga durată de viață
Volum sac de praf în l2,0
Putere maximă în W550
Înălțimea în mm310
Greutate în kg8,61
Set de accesorii cu trei pieseperie de praf integrată, detaşabilă

 

Share.

Comments are closed.