BSH achiziționează teren în România pentru a construi o fabrică de mașini de spălat rufe

0

BSH achiziționează teren în România pentru a construi o fabrică de mașini de spălat rufe

  • Completarea rețelei de producție din Europa
  • Teren de 40 hectare în Simeria pentru construirea halei de fabricație, centrului logistic și clădirii administrative
  • Valoarea totală a investițiilor de aproximativ 110 milioane de euro
  • Se estimează ca începând din 2022 să fie produse peste un milion de mașini de spălat

BSH Hausgeräte GmbH își continuă cursul de creștere în Europa și va investi aproximativ 110 milioane de euro într-o nouă locație în România în următorii ani. Producătorul de aparatură electrocasnică a achiziționat un teren de 40 hectare pentru construirea unei fabrici de mașini de spălat. Părțile contractante au convenit să păstreze confidențialitatea cu privire la prețul de cumpărare. Construcția unei hale de producție, precum și a unui centru logistic și a clădirilor administrative trebuie să înceapă pe proprietate încă din acest an. Liderul European în electrocasnice intenționează să înceapă producția de mașini de spălat în anul 2020. După construirea unor noi facilități de producție, fabrica va avea începând cu 2022 o capacitate de producție anuală de peste un milion de mașini de spălat pentru piața europeană. Noua locație va fi în viitor pe lângă Germania, Spania și Polonia, cea de-a patra fabrica de mașini de spălat din Europa.

“În ultimele luni am căutat intens o locație potrivită. Proprietatea din Simeria ne oferă condiții ideale pentru producerea mașinilor de spălat moderne precum și logistica necesară “, spune Mihai Voicila, director general al filialei BSH din România. “Vom crea peste 700 de locuri de muncă acolo în următorii ani. Scopul nostru este de a produce aparate de uz casnic adaptate nevoilor consumatorilor și de a face viața de zi cu zi mai ușoară pentru oameni. Pentru aceasta avem nevoie de site-uri de producție și de centre logistice de primă clasă”.

BSH este o companie a Grupului Bosch si a fost înființată în 1999 și comercializează aparate electrocasnice sub mărcile Bosch, Neff și Zelmer în România. Gama de produse include frigidere, mașini de gătit, mașini de spălat, uscătoare, mașini de spălat vase, aspiratoare, roboți de bucătărie, mașini de cafea.

Share.

Comments are closed.