Bucataria invizibila – “The Invisible Kitchen” de la Miele…un pas vizibil catre viitor

0

Bucataria invizibila – “The Invisible Kitchen” – în sensul că niciun aparat electrocasnic nu este utilizat – aceasta a fost „rochia de mireasa” de la Miele prezentata la Milan Design Award 2016. Prima reprezentație a noului concept tehnologic a avut loc la Eurocucina, cel mai important târg de mobilă de bucătărie din Europa.

invisible kitchen

Bucataria invizibila – “The Invisible Kitchen” este o instalație sub formă de inel, cu un diametru de 8 metri și o greutate de câteva tone. Cei peste 20.000 de vizitatori au putut vedea doi bucătari-șefi care au pregătit mâncare sub atenta supraveghere a mentorului virtual “The Invisible Kitchen”.

invisible kitchen

Pe ecranul computerului de bucătărie sunt trecute toate alimentele din cămară, iar în funcție de acestea utilizatorul primește o serie de rețete pe care le poate găti; se selectează rețeta și urmează apoi pregătirea ei, pas cu pas, utilizatorul primind asistență pe tot parcursul pregătirii preparatului. Pentru ca rețeta să iasă ca la carte, mentorul digital are grijă să intervină atunci când bucătarul greșește timpul de gătire, cantitățile de ingrediente sau timpul de preparare ales. Așadar, fiecare rețetă va ieși fără probleme datorită celei mai avansate tehnologii propuse de Miele.

invisible kitchen

După finalizarea felului de mâncare, utilizatorul poate să-și selecteze muzica potrivită pentru cină, în timp ce Bucataria invizibila  –  “The Invisible Kitchen”  îi va spune cum să așeze tacâmurile la masă.

Noua gama de electrocasnice Miele
Pe lângă bucătăria viitorului, Miele a prezentat la Milan Design Week și o serie de noi produse care urmează să fie lansate in această vară. Este vorba despre seria ArtLine: cuptoare simple sau cuptoare combinate abur cu microunde care se integrează în mobila de bucătărie, dar și mașinile de spălat vase din seria G 6000 EcoFlex care vin cu consum redus de energie și un program scurt de 58 de minute.

Share.