Ce este un filtru HEPA ?

1

Filtrul HEPA pentru maturile electrice este singurul filtru lavabil de pe piata dotat cu un sistem de filtrare igienic, care nu mai recicleaza praful aspirat.

HEPA este un acronim de la High Efficiency Particulate Air. Acesta contribuie la o curatare eficienta a locuintei tale, evitand pe cat posibil acumularile de praf. Toate aspiratoarele fara sac sunt echipate cu filtre HEPA.

HEPA este alcatuit din doua filtre cu roluri diferite: primul este realizat dintr-un cauciuc spongios si capteaza particulele mai mari de praf, iar cel de-al doilea este creat special pentru a acumula particulele de praf mai mici, pentru ca rezultatele curateniei sa fie cele asteptate.

Filtrele HEPA sunt confectionate din foi mici de microfibre asezate pe mai multe straturi si care contin particule mici de aluminiu, ceea ce creste eficienta acestuia si permite o filtrare in siguranta a aerului. Filtrul are capacitatea de a “aduna” particulele de praf care masoara chiar si 0,3 microni. De aceea, maturile electrice cu filtru HEPA sunt ideale pentru persoanele care sufera de astm sau alergie la praf.

Ce este un filtru HEPA

O caracteristica importanta a acestor filtre este faptul ca sunt reutilizabile. Astfel, dupa o sesiune serioasa de curatenie prin toata casa, poti folosi acelasi filtru si data viitoare deoarece acesta se curata foarte simplu. In acest fel, vei fi scutit si de o cheltuiala in plus.

Totusi, filtrul poate fi spalat o data la 6 luni si nu mai mult de 4 ori, moment in care trebuie cumparat unul nou. Acesta poate fi curatat foarte simplu cu apa calduta, iar in momentul refolosirii acesta trebuie sa fie complet uscat.

Filtrele HEPA au grade de filtrare de la 1 la 20: cu cat numarul inscriptionat pe filtru este mai mare, cu atat filtrul retine cele mai multe si mai mici dintre particulele din aer. Pentru o eficacitate sporita, este insa esential ca aspiratorul sa fie etans, astfel încat particulele sa nu scape din interior.

 

Share.