Ce faci cand masina de vase nu spala paharele cum trebuie?

0

Ce faci cand masina de vase nu spala paharele cum trebuie? De multe ori poate ca ti s-a intamplat sa scoti paharele din masina de spalat vase si sa realizezi ca sticla a devenit opaca. In unele cazuri, opacitatea poate fi combatuta, din fericire, insa exista si cateva situatii cand aceasta problema este una permanenta.

Opacitatea poate fi usor indepartata cu apa si otet. Cauzele care duc la acest fenomen sunt destul de evidente: depunerile de calcar, sarea in exces si depozitarea detergentului.

Atunci cand opacitatea nu mai are niciun remediu, cauzele pot fi si altele. Una dintre ele ar fi faptul ca sticla din care este fabricat paharul nu este de calitate. De asemenea, exista situatii cand nu se recomanda spalarea in masina pentru vase si totusi ignori avertismentul. Duritatea apei este, bineinteles, un factor care contribuie la aspectul inestetic al sticlei.

Totusi, aceasta problema are si cateva solutii pe care ar fi bine sa le pui in aplicare. Sarea pe care o folosesti in masina de spalat vase trebuie sa fie una adecvata. De asemenea, trebuie sa verifici intotdeauna capacul, daca este inchis ermetic si daca garnitura este in stare buna.

Temperatura apei trebuie sa fie una corespunzatoare, intre 49 si 60 de grade. In cazul in care apa nu se incalzeste suficient, puterea de spalare a detergentului poate avea de suferit, iar vasele sa nu fie curatate complet.

 

Share.