Cele mai ciudate obiecte imprimate 3D

0

Care sunt cele mai ciudate obiecte imprimate 3D ? Tehnologia ne uimeste pe zi ce trece si probabil ca nu are de gand sa se opreasca niciodata. Imprimantele 3D au devenit foarte populare. De la a pregati cina cu ajutorul unui asemenea dispozitiv, pana la a avea haine imprimate cu propriul ADN. Noi va propunem o lista cu cele mai neobisnuite obiecte care au fost imprimate 3D:

O arma de foc. Cody Wilson de la Universitatea de Drept din Texas si echipa sa au reusit sa imprime un pistol folosind o imprimanta Stratasys Dimension SST 3D. Daca iti vine sa crezi sau nu, arma a putut fi utilizata pentru a trage cu un glont de calibru 360, dar cand au incercat sa o modifice pentru a putea trage cu un glont de calibru mai mare, aceasta a explodat.

obiecte imprimate 3D

Un fetus. Compania japoneza Fasotec le face viitorilor parinti o surpriza: acestia pot crea perfect fatul care urmeaza sa se nasca intr-o familie. Acestia folosesc imagistica prin rezonanta magnetica. Cu ajutorul acestei proceduri, parintii nerabdatori isi pot vedea copilul inainte ca acesta sa se nasca.

obiecte imprimate 3D

Cercetatorii de la Universitatea Cornell au creat prajituri 3D cu mesaje secrete, in diferite culori. Aceste deserturi sunt incredibil de delicioase si, cu siguranta, iti vei mai dori sa ai parte de un astfel de rasfat.

obiecte imprimate 3D

Regele Richard al III-lea. Caroline Wilkinson, expert in reconstructie faciala, a construit chipul regelui Richard al III-lea. Studenta la Universitatea din Dundee, aceasta a realizat mai intai o schita computerizata.

obiecte imprimate 3D

Par pentru coafuri egiptene. Atunci cand femeile egiptene au fost mumificate, acestora li s-a facut cate o coafura spectaculoasa, pentru a fi cat mai bine primite pe “lumea de dicolo”. In urma cu 2 ani, cercetatorii de la muzeul Redpath de la Universitatea McGill au elaborat un proces ce combina o tomografie computerizata, o reconstructie faciala si imprimarea 3D cu scopul de a revedea coafura unei femei din acele timpuri imemoriale.

obiecte imprimate 3D

Share.