Cum curatam obiectele din cupru ?

0

Cum curatam obiectele din cupru? Pe cat sunt de frumoase, pe atat sunt de pretentioase si delicate. Desi nu sunt atat de populare precum ustensilele din ceramica, acestea merita o atentie speciala. Pentru a face acest lucru ai nevoie de cateva sfaturi utile, care te vor ajuta sa pastrezi aproape intact aspectul cuprului.

Cum curatam obiectele din cupru

Cele mai intalnite obiecte sunt farfuriile, boluri si diferite ustensile pe care le folosesti in bucatarie. In timp, aceste obiecte din cupru prind un miros neplacut si un strat de murdarie inestetic. De aceea, trebuie sa ai grija sa le cureti constant.

Cum curatam obiectele din cupru

In cazul in care petele de murdarie sunt recente, poti folosi o solutie pe care o prepari din detergent si amoniac. Acest amestec va reda stralucirea vaselor tale din cupru, iar mizeria va fi indepartata complet.

Daca totusi petele nu dispar, poti incerca si cu un amestec din pulbere de detergent si acid oxalic. Poti folosi un burete sau o perie pentru a indeparta definitiv resturile de mancare.

Un remediu traditional pentru curatarea cuprului este si amestecul de suc de lamaie, apa, sare si otet. Foloseste o bucata de material din bumbac pentru a elimina murdaria. Clateste apoi cu apa calduta si usuca bine obiectele. Un alt amestec eficient este cel care aduna la un loc sarea, detergentul de vase si sucul de lamaie.

Aceste remedii naturale sunt mai recomandate decat diferitele solutii existente in comert deoarece acestea se bazeaza pe substante care, in timp, pot dauna aspectului cuprului.

 

Share.