Cum intretii masina de spalat vase?

0

Cum intretii masina de spalat vase? Masina de spalat vase este un aparat aproape “ecologic”, care ne permite să respectam mediul, pentru ca are nevoie de o cantitate mai mică de apă pentru curățarea vaselor și oalelor decât spălarea manuală. Problemele masinilor de spalat vase provin in primul rand de la lipsa de întreținere.

Cum intretii masina de spalat vase

Asadar respectati cateva reguli simple pentru a asigura masinii de spalat vase o durata de viata mai lunga:

Nu uitati sa curățați filtrele și sa utilizati produse specifice care pot prelungi durata de viață a mașinii de spălat vase.

Inlocuiti din cand in cand garniturile care asigură sigilarea corectă a ușii.

Alinierea corectă a compartimentelor de spalare asigura performanta masinii de spalat. Daca va vine sa credeti, cercetatorii englezi au facut un studiu pana si pe aceasta tema. Si da, chiar este o chestiune ultra stiintifica umplerea masinii de spalat vase!

Cum intretii masina de spalat vase

Cercetatorii de la Universitatea din Birmingham spun ca spalatul vaselor tine in primul rand de CHIMIE !? Eficiența de spălare depinde de o serie de reactii chimice și anume de modul în care săpunul “descompune”, împreună cu apa, toate moleculele de murdărie.

De aceea, oamenii de stiinta spun ca ar fi bine ca farfuriile sa nu se aranjeaza pe grilaje si in sertare ordonat, ci într-o formă circulară, în jurul duzei care pulverizează apa. In acest fel apa se revarsa uniform pe toate vasele, fără sa scape vreo pata. Cercetatorii recomanda plasarea farfuriilor mai murdare cat mai aproape de jetul de apă.

 

Share.