Cum ne alegem cuptorul cu microunde?

0

Cum ne alegem cuptorul cu microunde? Ai nevoie sa-ti incalzesti laptele, sa dezgheti rapid carnea congelata, sa faci repede o pizza? La toate acestea raspunsul este simplu: cumpara un cuptor cu microunde!

cum ne alegem cuptorul cu microunde

Cuptorul cu microunde este popular inca din anii 60 in Statele Unite ale Americii. La noi, a aparut prin anul 2000 si s-a bucurat imediat de popularitate. Cuptorul cu microunde este o alternativa practica pentru prepararea mesei, in cazul in care esti pe graba si nu ai timp sa folosesti cuptorul traditional.

cum ne alegem cuptorul cu microunde

Daca ai deja un cuptor clasic la care gatesti si iti cumperi cuptorul cu microunde doar pentru a încălzi sau decongela mâncarea, atunci, un cuptor simplu iti este de ajuns.

cum ne alegem cuptorul cu microunde

Daca vrei sa prepari diverse alimente congelate la microunde, atunci neaparat trebuie sa cumperi un cuptor cu microunde cu gratar. De multe ori acestea vin la pachet cu o tava speciala care funcționează ca un acumulator de căldură. Placintele si pizza preparate de dumneavoastra se vor coace ca la bunica pe soba, dar muuult mai repede.

microunde

Ca la toate electrocasnicele, marimea conteaza. La microunde, diametrul platanului poate varia intre 27 si 40 cm. Modelele mari permit chiar folosirea de vase mari dreptunghiulare. Perfect daca gatiti pentru o familie numeroasa!

cum ne alegem cuptorul cu microunde

Cele mai noi modele vin si cu optiunea gatirii cu aburi ! Poti gati utilizand un anumit vas termorezistent legume și pește în timp record … fără grăsime. Iti va lua cam zece minute sa gatesti 1 kg de cartofi!

cum ne alegem cuptorul cu microunde

Prestige Plus de la Panasonic care foloseste o tehnologie speciala pentru ca alimentele sa fie gatite uniform, indiferent daca doar le incalzesti sau le pregatesti atunci. Aceasta functie a cuptorului cu microunde se datoreaza tehnologiei Inverter Cyclonic care permite rotirea alimentelor in timp ce sunt incalzite sau gatite.

HMW-20MB

Acest sistem asigura o preparare a mancarii din toate unghiurile, pentru ca tu sa nu ai neplacerea de a gusta dintr-un piept de pui crud la un capat. De asemenea, comparativ cu un alt dispozitiv din aceeasi categorie, Prestige Plus are o putere de dezghetare mai mare. In mai putin de 5 minute sunt dezghetate produsele congelate si pot fi preparate.

Cum ne alegem cuptorul cu microunde

Cuptorul cu microunde este dotat cu presetari, in special pentru produsele alimentare gatite, dar si cu programe speciale pentru reincalzire. In exteriorul cuptorului exista o suprafata de tip touchscreen unde sunt amplasate toate functiile acestuia. Prestige Plus va fi disponibil incepand cu luna aprilie si poate fi achizitionat in doua variante, in functie de capacitate, la pretul de 329 de dolari, respectiv 379 de dolari.

Cum ne alegem cuptorul cu microunde

O varianta la indemana in Romania este HMW-20MB de la Heinner. Caracteristici: Putere: 700W, Capacitate cuptor: 20 L, 6 nivele de putere, Functie de dezghetare, Durata program maxim 30 min, Semnal acustic la terminarea programului, Gatire uniforma. Urmareste mai multe in video-ul de mai jos:

Share.