Cum ne alegem hota pentru aragaz?

0

Cum ne alegem hota? Pentru că filtrează și absoarbe toate mirosurile neplacute, hota este un must have al bucatariei dumneavoastra! Usor de intretinut, hota oferă igienă și confort.

cum ne alegem hota

Alegerea acesteia se face in primul rand in functie de locuinta in care stai. Locuiești la casa sau la bloc? Atunci va trebui sa alegeti intre cele doua tipuri de aspirare de care dispune o hota: evacuare sau reciclare.

Daca locuiți la casă, alegeti fara indoiala hota care evacueaza. Fumul este eliminat printr-o conducta in exteriorul casei. Aerul trece mai întâi printr-un filtru de metal care opreste grăsimile. Mirosurile și umiditatea sunt evacuate direct spre exterior.

Daca locuiți într-un apartament cu nici o posibilitate de a avea o conductă spre exterior, hota care recicleaza este alegerea perfecta. Hota funcționează ca un circuit închis: după ce aerul este curatat de gresimi, este impins inapoi printr-un filtru special de carbon, situat deasupra filtrelor de metal. Acest filtru, dezodorizeaza aerul înainte de al trimite înapoi în cameră.

cum ne alegem hota

Atentie si la intretinerea filtrelor! De ele depinde mult performanta hotei pe termen lung! Filtrele metalice se spala in mașina de spălat vase. Daca filtrele sunt din oțel inoxidabil alegeti o substanta de curatare care sa nu atace stralucirea materialului. Cea mai usoara si economica curatare se aplica filtrelor de panza: se curăță doar cu apă !

Marime. Pentru rezultate optime, hota trebuie să fie întotdeauna un pic mai mare decât plita sau aragazul dumneavoastră.

cum ne alegem hota

Cum iti dai seama ce volum de aspirare trebuie sa aiba hota ta? Regula este simpla: hota trebuie să reînnoiască de 10-12 ori volumul de aer din bucătărie într-o oră. Bucătăria dvs. are 15 metri pătrați și 3 metri în înălțime? Veți avea nevoie de o hota cu un debit de aer de 450 m/h și 500 m/h .

Cele mai silentioase modele sunt hotele cu aspirație perimetrală care aspiră mirosurile prin părțile laterale ale unității. Aceasta inseamna un volum mai mare de aer, care conduce fumul spre capatul hotei înainte de aspirare.

cum ne alegem hota

Cand vine vorba de hote, suntem foarte atenti si la design. Adesea construite din stical si oțel inoxidabil dau bucătăriei o tentă modernă. Cele mai cunoscute tipuri sunt:

Hota insula permite asezarea acesteia in centrul bucatariei fara a fi lipita de perete.

cum ne alegem hota

Hota BOX sau in forma de cutie, foarte moderna prin liniile sale perpendiculare .

cum ne alegem hota

Designul in forma de piramida ramane cel mai accesibil si cunoscut pentru cumparatori.

cum ne alegem hota

Hotele ascunse in mobilier. Hota poate fi ascunsa in spatele unui afis, tablou sau poate fi acoperita de o draperie frumos colorata, sau poate fi mascata de elementele de mobilier din bucatarie.

cum ne alegem hota

Hota sertar se “ascunde” intr-o unitate de perete care se trage ca un sertar de fiecare data cand folosim aparatul.

cum ne alegem hota

Hota retractabila este ascunsa într-un dulap din bucatarie. Trebuie sa deschizi usa dulapului pentru a lasa hota sa-si faca treaba. Solutia perfecta de design pentru multi dintre noi.

cum ne alegem hota

Hota vizor sau hota capac, are avantajul de a fi plasata sub un mobilier special de depozitare. Este ușor de instalat și este disponibila in variantele de 60 sau 90 cm.

cum ne alegem hota

Share.