Cum reduci consumul de curent in casa

1

Ne bucuram de confortul tehnologiei, dar asta inseamna de cele mai multe ori si o factura la curent mai mare. Este adevarat ca odata cu noile certificari energetice aparatele consuma din ce in ce mai putin. Dar, exista si partea cealalta a monedei: cu cat consuma mai putin, cu atat numarul lor in casele noastre creste.

Si atunci, cum reducem, de exemplu, consumul masinii de spalat? In fiecare zi producatorii inoveaza avand o tinta foarte clara: mai puțină apă și mai putina energie electrică. În 20 de ani masina de spalat a devenit mai putin lacoma si mancatoare de resurse. In anii ’90 o mașină de spălat necesita 17 litri de apă pentru 1 kg de rufe, astazi consumul s-a redus la 6 litri. E un pas mare!

Mai mult decat atat, cand vine vb despre masini de spalat la moda este conceptul 2 in 1: masina de spalat cu uscator incorporat. Modelul de la Miele poate spala si usca 4kg de rufe odata. Maşina de spălat cu uscător măsoară cantitatea de rufe încărcată şi indică câte rufe mai pot fi adăugate. De asemenea, pe ecran apare o recomandare privind cantitatea corectă de detergent pentru încărcătură. Acest lucru vă permite să spălaţi într-un mod ecologic şi să obţineţi rezultate optime de fiecare dată. Unele maşini de spălat sunt prevăzute si cu un debitmetru. Prin utilizarea debitmetrului, apa alimentată este măsurată şi controlată extrem de precis. Acest lucru ajută la economisirea apei, ceea ce face ca aceste aparate să fie extrem de economice şi ecologice.

Daca nu sunteti fani aer conditionat, vestea buna este ca veti fiti. La noul aparat de la Samsung cu tehnologia Wind-Free, nu-ti mai bate aerul rece in cap, dar poti sa te bucuri de o temperatura optima toata noaptea. Acest lucru este posibil datorita designului: carcasa superioara are 21.000 de orificii prin care aerul se disperseaza mult mai usor ca la aparatele obisnuite. Când temperatura dorită este atinsă, se mută automat pe funcția Wind-Free Cooling Mode care menține același nivel pe toata durata noptii, eliminand disconfortul creat de curenții de aer rece și facturile de electricitate foarte mari. Samsung spune ca aceasta noua tehnologie poate să scadă consumul de energie cu până la 72%. Aparatul are Wi-Fi si poate fi controlat prin telefon. Utilizatorii pot regla de la distanta temperatura, pot monitoriza consumul zilnic de energie si isi pot sincroniza restul aparatelor din casa cu aerul conditionat.

Aerul din casa poate fi de 8 ori mai poluat decat cel de afara. Poate un purificator de aer sa-ti imbunatateasca calitatea vietii semnificativ? Producatorii spun ca este un potrivit pentru persoanele cu alergii sau pentru cei care au un animal de companie. Mai mult, aerul mai curat va face minuni pentru copii, care nu vor mai raci atat de des. Da plamanilor tai aerul de care ai nevoie cu purificatorul de aer LG Signature. Design-ul deosebit permite ca procesul de curățare a aerului să fie o experiență vizuală, datorită panoului transparent. Purificatorul beneficiază de puterea pe care o are apa pentru a filtra substanțele chimice nocive, în timp ce umiditatea din cameră este adusă la un nivel mult mai confortabil. E ca si cum te -ai uita la ploaie in vf de munte.

Revenind, la cum facem economie, in realitate suntem singurii vinovati pentru regulile de consum bune sau proaste pe care le stabilim acasa. Nu uitati sa cititi eticheta energetica lipita pe fiecare aparat, care indica puterea acestuia sau manualul de instructiuni. Nu lasati aparatele in priza, Stand-by-ul consuma! Iar daca totusi, acestea tb sa ramana conectate, folositi un prelungitor cu mai multe prize. In felul acesta veti consuma cu 10% mai putina energie electrica.

 

Share.