Cum reduci consumul masinii de spalat?

0

Cum reduci consumul masinii de spalat? In fiecare zi producatorii inoveaza avand o tinta foarte clara: mai puțină apă și energie electrică. La începutul anilor ’90 o mașină de spălat necesita aproximativ 17 de litri de apă pentru 1 kg de rufe, astazi consumul s-a redus la 6 litri. Asta inseamna evident si un consum mai redus de energie. În 20 de ani masina de spalat si mai toate aparatele electrocasnice au devenit mai putin lacome si mancatoare de resurse.

Iata cateva sfaturi care te pot ajuta sa reduci consumul masinii de spalat:

Incercați să folositi programele cu 40 de grade. Ce este “peste” presupune incalzirea apei si un consum major de energie.cum reduci consumul masinii de spalatO alta cauza a consumului ridicat depinde de centrifuga: cu cat mai multe rotatii, cu atat mai mult consum. 800 – 900 de rotatii pe minut sunt mai mult decat suficiente. Rufele bine stoarse sunt mai usor de intins si se usuca mai usor. De exemplu 5 kg de rufe din bumbac, stoarse la 500 de rotații/minut se vor usca in aproximativ 2 ore. Daca viteza de centrifugare s-ar dubla, hainele ar trebui sa stea doar o ora in uscator. Producătorii insa nu sfătuiesc zvantarea in uscator a rufelor stoarse cu mai putin de 800 de rotatii/min.

 

cum reduci consumul masinii de spalat

Incercati sa umpleti masina de fiecare data. Cuva pe jumatate umpluta nu consuma la jumatate, ci mai mult!

cum reduci consumul masinii de spalat

Clatirea suplimentara nu serveste nimanui, e doar un consum inutil de apa si energie!

cum reduci consumul masinii de spalat

Nu depasiti cantitatea de detergent recomandata (hainele se spala pentru ca se freaca intre ele chiar si fara sau cu putin detergent). Au aparut mașini de spălat care calculeaza automat cantitatea ideala de detergent în funcție de diverși parametri (duritatea apei, programul selectat și cantitatea de rufe). Economia, comparativ cu administrarea manuala, poate ajunge la 30%.

cum reduci consumul masinii de spalat

Share.