Cum scoti mirosul de transpiratie din haine?

0

Cum scoti mirosul de transpiratie din haine? Nu este deloc placut sa simti ca hainele tale au un miros neplacut de transpiratie, dar unele dintre ele sunt greu de spalat la fiecare purtare. Ce e de facut pentru a inlatura totusi mirosurile si petele neplacute?

cum scoti mirosul

Pentru a elimina mirosul de transpiratie din jachete sau sacouri, bicarbonatul de sodiu este solutia ideala. Cand ajungi acasa, lasa haina sa se usuce complet, punand-o la aer. Apoi, foloseste o bucata de material alb curat, imbibat cu bicarbonat si putina apa. Tamponeaza locul cu pricina, dupa care curata cu apa.

Petele si mirosul de transpiratie de pe tesaturi pot fi eliminate si daca adaugi in masina de spalat degresant si pornesti ciclul de spalare la o temperatura scazuta.

De asemenea, pentru o curatare si mai eficienta, utilizeaza otet pentru clatirea hainelor cu probleme.

Amoniacul este o solutie pentru alungarea mirosului de transpiratie. Acesta se adauga exact pe pata.

Exista si cazuri in care mirosul de sudoare persista chiar si dupa spalare. Pentru a preveni aceasta situatie foloseste o cana de detergent de vase, 800 de ml de alcool si 50 de ml de otet alb. Hainele trebuie lasate in aceasta solutie minim 20 de minute, dupa care se spala.

Pentru a elimina petele si mirosul din tricouri este bine sa folosesti un burete inmuiat in amoniac, apa cu otet sau apa cu lamaie. Se lasa sa actioneze aproximativ o ora, dupa care se spala.

Daca ai o bluza din lana sau matase, cel mai eficient remediu ar fi un burete imbibat intr-o solutie de otet si apa oxigenata.

Share.