Cum se curata aerul conditionat?

0

Cum se curata aerul conditionat? In primul rand, curățarea aerului conditionat se face atat la interior cat si la ezxterior, dar de fiecare data acesta trebuie sa fie deconectat.

Cum se curata aerul conditionat la exterior? Pentru o curatare exterioara a dispozitivului este necesara o cârpă umedă sau un burete.

La filtre lucrurile se complica un pic. Daca filtrele sunt murdare, veti respira mult praf. Concret, scoateti filtrele, aspirati-le sau curatati-le cu o perie si apoi spalati-le bine cu apa. Uscați-le bine înainte de a le pune la loc. Filtrul de la aerul conditionat trebuie curatat anual. Aerul va “trage” mai bine, iar in casa va mirosi mult mai bine.

La ce temperatură reglam aerul conditionat? Dacă afara sunt 30 de grade nu este nevoie sa-l programati la 18°C. Nu numai că va consuma o cantitate mare de energie pentru a ajunge la temperatura dorită, dar o diferență de 10°C, inseamna deja un șoc termic. Ideea este sa-l reglati cu pana la 3 – 7°C mai putin decat temperatura exterioară. Nu e nevoie sa va transformati casa intr-un iglu: 22 de grade sunt suficiente. Pastrati temperatura interioara între 20°C si 22°C. Noaptea o puteti reduce la 18°C (cu fiecare grad în minus economia este de aproximativ 7%).

Daca aerul dumneavoastra conditonat este dotat cu functia de dezumidificare, va recomandam sa o folositi. Veti consuma mai putin curent electric si veti elimina umiditatea din aer care da acea neplacuta senzatie de cald.

Scoateti din priza aerul conditionat si sistemul de incalzire atunci când nu le utilizati. Mai ales atunci cand plecati pentru mai multa vreme de acasa.

Închideti usa încaperii pe timpul functionarii sistemului de încalzire sau racire. Programati aerul conditionat sa porneasca la anumite ore si sa functioneze doar atât cât este necesar pentru a racori aerul din camera sau din casa.

 

 

Share.