Cum se curata usor cuptorul cu produse naturale?

0

Cuptorul trebuie curatat cel puțin o data la doua săptămâni dacă il utilizați frecvent sau o data pe lună dacă îl folosiți mai puțin. Cum se curata usor cuptorul cu produse naturale?

Cuptorul este unul dintre aparatele electrocasnice greu de curatat: acumulează în interior murdărie, grăsime, resturi alimentare, atât pe pereți cat și pe rafturi, si este destul de greu sa patrunzi in toate colturile. Există multe produse de cumparat pe piata, dar dezavantajul acestora este ca pot lăsa reziduuri toxice în interiorul sau. Deci, cum se curata usor cuptorul cu produse naturale?

Cum se curata usor cuptorul cu produse naturale

Cum se curata usor cuptorul cu produse naturale? Pentru o curatire eco si ieftina a cuptorului, nu trebuie decat sa folositi ingrediente pe care le aveti deja in casa: lamaie, bicarbonat, otet de vin alb, cârpe din microfibră si un pulverizator gol.

Cum se curata usor cuptorul cu produse naturale

Lamaie si bicarbonat. Procedați după cum urmează: strângeți sucul de 1-2 lămâi la care adaugati un pahar de otet si o lingura de bicarbonat. Amestecati bine. Se toarnă lichidul obținut într-un pulverizator. Scoateti gratarele din cuptor si lasati-l sa se incalzeasca timp de 10-15 min la 50 – 80 de grade.

Odată incalziti peretii, pulverizati în interiorul cuptorului lichidul si lasati sa stea câteva minute. Folosiți apoi un burete curat, uscat și non-abraziv pentru a îndepărta murdaria. Pentru petele incapatanate folositi cojile de la lamaile stoarse ca pe niște bureți.

cum cureti cuptorul

Cum cureti cuptorul usor cu bicarbonat de sodiu? Daca ai in casa doar bicarbonat de sodiu fa o pastă groasă din bicarbonat şi apă, si aplic-o in interiorul cuptorului. Lasă pasta să acţioneze o  noapte şi curăţă  a doua zi cu o spatulă.

cum cureti cuptorul

Sarea si oţetul sunt doua substante pe care le poti folosi cu succes cand cureti cuptorul. Încinge cuptorul, amestecă într-un pulverizator apă şi oţet şi aplică uniform. Imediat după ce ai pulverizat aceasta soluţie, aruncă sare peste zonele cu mai multa grasime. Închide focul şi lasă soluţia şi sarea să acţioneze. Când totul s-a răcit şi uscat, curăţă cu un prosop mai aspru.

cum cureti cuptorul

Daca nu ai incredere totala in remediile naturale, atunci detergentul tau de vase poate fi o solutie.  Amestecă o ceaşcă de bicarbonat de sodiu cu un sfert de ceaşcă de detergent de vase şi apă cât să obţii o pastă groasă. Acoperă suprafaţa interioară a cuptorului cu acest amestec şi lasă să acţioneze câteva ore. Umezeşte pasta din când în când, ca să nu se usuce. Sterge amestecul dupa 30 de minute.

Daca vrei sa cureti si cuptorul cu microunde, atunci trebuie sa urmaresti video-ul de mai jos. Nu o sa-ti vina sa crezi cat de usor poti face asta doar cu o felie de lamaie:

Share.