Cum va arata casa viitorului?

1

Casa viitorului. Cum ar fi sa fii in sedinta si sa-ti programezi masina de spalat in acelasi timp? Sau cat de simplu ar fi sa incalzesti mancarea pentru copii, de la birou, printr-o simpla aplicatie? Incet, incet, casele noastre incep sa vorbeasca o limba digitala, strict bazata pe inovatie. In urmatorii 10 ani vom trai in case “destepte”, deplin interconectate: telefoane care controleaza orice aparat din casa, frigidere care pastreaza alimentele la temperatura exact programata, cuptoare cu abur care pregatesc mancarea inainte ca tu sa ajungi acasa, televizoare cat ecranul de la cinema cu o imagine mai clara ca realitatea.

Cum ar fi sa ai o oglinda desteapta? Un display pe care poti sa vizualizezi, in timp ce te speli pe dinti dimineata, cum stai cu pulsul sau daca ai o temperatura normala. In aceeasi oglinda, ai putea vedea informatii despre vreme sau despre intalnirile tale din ziua respectiva.

Chiar si make-up-ul poate deveni internet-aware. Oglinda interactiva iti face o analiza detaliata a tenului si iti recomanda produsele cosmetice pe care ar trebui sa le folosesti ca sa-ti acoperi imperfectiunile. Mai mult decat atat, oglinda iti arata si cum ti se potriveste machiajul in functie de lumina la care te vei expune (afara, la restaurant sau la mall).

Conceptul Intelligent Imaging for Life iti permite sa-ti organizezi si sa-ti expui automat pozele si filmele din vacanta in cel mai futurist mod cu putinta. Pe scurt, masa din sufragerie s-ar putea transforma in obiectul care sa va ajute sa va gasiti pozele preferate, sa le sortati si sa le printati. Prea multe fotografii? Nicio problema. Puteti transforma obiectele din poze in triggere care sa va partajeze amintirile automat. E suficient doar sa plimbati obiectul respectiv deasupra mesei si ele vor fi selectate pe loc. Tot masa din sufragerie se va ocupa de printatul pozei preferate. Va sti exact de la ce aparat provine poza si va seta singura dimensiunile pentru print in functie de rama. Nu trebuie decat sa asezi rama pe masa si sa scoti poza din imprimanta.

Pare SF? Ganditi-va cat de repede ne-au schimbat vietile telefoanele si tabletele?! Producatorii spun ca pana in 2020 (in mai putin de 5 ani), vor exista peste 45 de milioane de sisteme smart home.

Share.