De ce trebuie sa tii cont atunci cand cumperi un Home Cinema

0

De ce trebuie sa tii cont atunci cand cumperi un Home Cinema. E adevarat ca designul unui Home Cinema te poate cuceri din prima si nu te mai gandesti la functiile pe care acesta le are sau la ceea ce ai tu nevoie. Sectorul care cuprinde asemenea dispozitive este unul dintre cele mai complexe de pe piata datorita marcilor numeroase, modelelor si caracteristicilor disponibile.

Exista trei idei de baza de care trebuie sa tii cont atunci cand calci pragul unui magazine specializat in sisteme audio si video.

  1. Adapteaza-ti sistemul nevoilor tale! Nu te repezi sa achizitionezi un Home Cinema doar pentru ca arata extraordinar la exterior. Trebuie sa cercetezi cu atentie toate performantele sale si sa te documentezi cu privire la caracteristici si pret. Daca esti pasionat de filme, de documentare si il achizitionezi, in special, pentru astfel de activitati de relaxare, noi iti recomandam un sistem dotat cu un ecran mai mare care sa iti ofere o imagine cat mai ampla. De asemenea, sistemul de sunet trebuie sa fie stereo, pentru a-ti crea senzatia ca te afli pe fotoliul unei sali de cinema. Daca il folosesti pur si simplu pentru a te uita la televizor, cel mai bine ar fi sa optezi pentru un sistem nu tocmai pretentios, intrucat acesta consuma si mai putin.
  1. Daca esti la prima experienta cu un Home Cinema este mai bine sa iti cumperi sistemul cu toate componentele sale incluse: boxe, amplificatoare, subwoofere, media player, DVD player sau Blu-ray. Este mult mai usor sa ai toate “piesele” deodata, decat sa fii nevoit sa te documentezi pentru fiecare in parte. Cu toate acestea, si aici exista o problema: nu toate componentele pot fi la acelasi nivel de performanta.
  1. Sunetul sistemului este cel care joaca un rol foarte important atunci cand vizionezi un film. De aceea, este recomandat sa te informezi indeajuns de mult inainte de a alege ceea ce este potrivit pentru tine. Formatele HD sunt destinate mai mult unei sali de cinema in miniatura chiar in locuinta ta.

Share.