Detergenti facuti in casa – o economie serioasa in buget.

0

Cum sa faci economii serioase in fiecare luna? Faci curatenie bio 🙂 Incearca sa folosesti detergenti facuti in casa. Pare complicat, dar nu e. De ce sa dai 10 RON pe un produs chimic cand poti sa cureti robinetii cu un pic de lamaie si bicarbonat care nu costa mai mult de 2 RON?

detergenti in casa

Produsele pentru curatare care se gasesc pe piata, de cele multe ori, sunt toxice la nivelul pielii. Produsele de curatare DIY(detergenti facuti acasa) sunt excelente si in cazul in care ai copii mici, pentru ca nu exista pericolul ca cei mici sa-si bage nasul prin ele. Trebuie sa stii ca poti face chiar tu pasta abraziva pentru curatarea chiuvetei sau aragazului, sau pentru a elimina petele de pe covoare. Aceste solutii sunt realizate cu ajutorul produselor pe care le folosim zilnic, produse care sunt la indemana tuturor.

Combinatia dintre otet, bicarbonat de sodiu si lamaie este una dintre multele retete care pot fi folosite cu succes pentru curatare.

detergenti acasa

Bicarbonatul de sodiu este abraziv, ceea ce inseamna ca otelul inoxidabil se poate curata cu foarte mare usurinta. Acesta este utilizat pentru curatarea unei game variate de suprafete, cum ar fi: plite, chiuvete sau chiar vesela. Dupa ce murdaria a fost eliminata, sterge usor suprafata cu o carpa moale pentru a evita evidentierea urmelor. Pe langa otelul inoxidabil si argintul este un metal care se curata repede cu ajutorul bicarbonatului de sodiu. Bijuteriile, ramele de tablouri, ornamentele din argint oxideaza in timp, iar o solutie buna este acest detergent bio.

bicarbonat de sodiu

Otetul are si el niste proprietati extraordinare in ceea ce priveste eliminarea mirosurilor neplacute din frigidere sau din masinile de spalat. De asemenea, otetul mai poate fi folosit si pentru lustruirea oglinzilor sau a ochelarilor. Daca inca nu esti convins, incearca sa amesteci otetul cu caeva lingurinte de ulei de masline si sa stergi suprafetele din lemn. Rezultatul este unul uimitor!

otet

Lamaia, pe langa faptul ca elimina mirosul urat din frigider in momentul in care este taiata pe jumatate, poate fi folosita si ca inalbitor pentru haine. De asemenea, acest fruct mai poate fi utilizat si pentru indepartarea calcarului de pe robinete.

Detergenti facuti in casa – Retete

LUSTRUIREA MOBILEI

2 lingurite suc de lamaie
10 picaturi de ulei esential
1/2 cana de ulei

CURATAREA GEAMURILOR

3 lingurite suc de lamaie
1/2 cana de spirt
apa

INLATURAREA PETELOR DE GRASIME

2 lingurite suc de lamaie
1/2 cana otet
1 sfert de cana de apa calduta

Share.