Duelul plitelor: Plita vetroceramica vs Plita prin inductie !

0

Nu stiti sa alegeti o plita potrivita pentru dumneavoastra? In Duelul plitelor: Plita vetroceramica vs Plita prin inductie iata care sunt diferentele notabile intre cele 2 modele:

Plita este piesa centrala a bucatariei. Cele mai cautate modele sunt:

  • Plita pe gaz: se incalzeste repede, dar trebuie să aibă o supapă de siguranță împotriva scurgerilor.

  • Plita vetroceramica: este foarte ușor de curățat pentru ca este fabricata din sticla. Asigură o distribuție omogenă a căldurii pe întreaga suprafața si isi regleaza caldura in functie de oala.

  • Plita prin inductie: cea mai rapida și mai eficienta, pentru ca are nevoie doar de jumătate din timp pentru a încălzi vasele. In comparatie cu modelele traditionale, plita prin inductie economiseste 40% din consumul de energie. Detectează tipul de oala utilizat și ajustează automat căldura.

    Screen Shot 2016-08-14 at 4.48.18 PM

Plita vetroceramica vs Plita prin inductie

Plita ceramica este o plită electrică cu un aspect modern datorită stratului de sticlă identic cu cel de la plita prin inductie. Comparativ cu plita electrica clasica, plita ceramica este echipata cu plăci radiante perfecte pentru toate oalele si cantitatile de mancare pe care vrem sa le gatim.

Spre deosebire de modelul clasic, plita vetroceramica ajunge la temperatura dorita mult mai rapid! Cel mai mare avantaj al plitei ceramice este insa prețul său accesibil!

Plita prin inducție. Inducția electromagnetică este bazata pe o tehnologie care încălzește numai la contactul cu vase compatibile. Nu se produce caldura atata timp cat nu exista o oala pe blatul plitei. Ca sa-ti dai seama daca bucataria ta este pregatita pentru o plita prin inductie fa testul magnetului: vezi daca magnetul se lipeste de fundul oalelor tale! De asemenea, de la caz la caz, oalele compatibile trebuie sa aiba un anume diametru! Ce se intampla daca plita si oala nu sunt compatibile? Nimic! Placa nu se va aprinde atata timp cat nu are asezat pee a un recipient compatibil.

Placa prin inductie seteaza temperatura cu acuratete, este usor de intretinut si este mai ales economica: poate genera economii de energie de pana la 30 – 60% fata de plitele electrice sau pe gaz. Ochiul se adapteaza la marimea oalei, timpul de gatit este mai scurt, placa se opreste imediat ce mancarea e gata. In felul acesta consumam strictul necesar.

 

Share.