Haine haute couture facute la imprimante Epson la London Fashion Week

1

Unul dintre cei mai cunoscuti designeri britanici a produs 30 de piese vestimentare imprimate digital cu ajutorul imprimantelor pentru textile cu sublimare de la Epson. Colecția pentru bărbați și femei este inspirată de Aguila, o specie protejată de vultur filipinez.

John Herrera adoptă o abordare de tip „no-waste, no plastic” („fără deșeuri, fără plastic”) și acordă o importanță foarte mare reducerii deșeurilor în activitatea pe care o are. Datorită imprimării digitale pe textile, se foloseste cantitatea exactă de materiale. În loc de 4,5 metri de material pentru o rochie, se folosesc doar 1,3 metri de material imprimat digital. Imprimarea digitală textilă reduce în mod semnificativ risipa de material.

Tehnologia de imprimare digitală pe textile de la Epson este rezultatul tehnologiei cu capete de imprimare PrecisionCore, una dintre cele mai rapide tehnologii cu jet de cerneală din lume. Duzele de imprimare oferă un control foarte precis al picăturilor de cerneală pentru o claritate superioară a imaginii, având o gamă largă de cerneluri și suporturi, care produc imprimeuri unice, pline de culoare. Imprimarea digitală scurtează durata de execuție și permite imprimarea de volume mici pentru realizarea de printuri personalizate, spre deosebire de tehnicile tradiționale de imprimare, care necesită volume mari și termene lungi de predare.

Vizionați o avanpremieră a colecției John Herrera în Manila.

 

 

 

 

Share.