Fontus transforma aerul in apa potabila

0

Poate ca de multe ori ti s-a intampla sa uiti sa iti cumperi o sticla cu apa atunci cand pleci la drum, iar la un moment dat iti dai seama ca iti este sete si nu ai de unde sa bei apa. Fontus este o sticla inteligenta care transforma aerul in apa potabila.

Aceasta sticla colecteaza umiditatea din aer si o transforma in apa prin condensare. Acest proces dureaza mai putin de o ora. Aerul trebuie sa fie proaspat si curat pentru ca apa sa fie cat mai potabila.

Austriacul Kristof Retezár, creatorul sticlei, a avut aceasta idee pentru a-i ajuta pe oamenii care nu beneficiaza de o sursa de apa in apropiere de casa, iar in aceasta situatie se gasesc destul de mutle persoane de pe intreg pamantul, aproximativ 1,2 miliarde. Designer-ul industrial a dorit sa realizeze un dispozitiv portabil pentru ca apa sa nu mai fie un lux pentru unii oameni.

Fontus este compusa si dintr-un mic panou solar care o tine in permanenta incarcata si gata sa produca apa. Sticla poate filtra praful sau unii alergeni daunatori organismului pentru ca tu sa nu bei o apa contaminata. Pe viitor, austriacul isi doreste sa realizeze aceste sticle cu fibra de carbon, pentru ca purificarea apei sa fie si mai intensa in regiunile cu acest deficit, indiferent de calitatea aerului.

In acest moment, se deruleaza o campanie pe piata cu scopul de a reduce pretul acestei sticle inteligente la mai putin de 100 de dolari.

Share.