Cum reduci consumul frigiderului?

0

Cum reduci consumul frigiderului? Frigiderul este unul dintre aparatele electrocasnice cu performanta redusa: consuma mult pentru ca motorul și pompa sunt în funcțiune continuă si “produce” putin. Este responsbil cu consumul a 13% din energia intregii case, imediat dupa aerul conditionat (14 %).

Suntem intr-o cursa contra cronometru pentru aparatura care beneficiaza de tehnologia cea mai avansata si cu cele mai multe functii. Ne bucuram de confortul tehnologiei, dar asta inseamna si o factura la curent mai mare care, de multe ori ne da dureri de cap. Veti spune ca e vina marketingului si a publicitatii, dar in realitate suntem singurii vinovati pentru regulile de consum bune sau proaste pe care le stabilim acasa.

Cautati frigiderul perfect? Nu uitati, toate accesoriile sau functiile adauga un plus la factura dumneavoastra. Sigur, un frigider cu doua usi este extrem de tentant, dar factura va fi pe masura! Frigiderele cu dispensere de apa rece consuma mai multa energie de exemplu. Exista insa cateva ponturi pentru ca tu sa reduci consumul frigiderului!

cum reduci consumul frigiderului

Tineti usa frigiderului cat mai putin deschisa! Poate nu stiati, dar minutele in care va uitati in frigider dupa mancare sunt mari consumatoare de energie.

cum reduci consumul frigiderului

Din cand in cand verificati garniturile de la usi sa fie bine fixate. Trebuie sa ai grija si sa o verifici regulat pentru ca gradul de uzura sa nu se mareasca foarte mult. Garniturile pentru închiderea ușii sunt foarte utile pentru menținerea temperaturii interne a frigiderului. In cazul în care acestea slabesc, aerul cald intra în frigider, ceea ce va rezulta in acumularea de foi de gheață sau chiar de apa.

cum reduci consumul frigiderului

Macar o data pe an curatati serpentina posterioara si verificati daca distanta fata de perete este  macar de 10 cm.

cum reduci consumul frigiderului

Nu umpleti frigiderul prea mult din doua motive: unu, daca alimentele sunt ingramadite va dura mai mult pana veti gasi ce cautati (ceea ce inseamna ca usa va sta deschisa mai mult timp) si doi, cu cat frigiderul este mai plin, cu atat consuma mai mult.

cum reduci consumul frigiderului

Pozitionati frigiderul la distanta de sursele de caldura: cuptor, masina de gatit, calorifer etc.

cum reduci consumul frigiderului

Temperatura interna nu trebuie sa fie prea scazuta. Pastrati temperatura intre 0 si 4 grade !

consum frigider

Nu uitati, cand cumparati un frigider nou ganditi-va serios la obiceiurile alimentare pe care le aveti! Daca esti singur, un frigider mic va fi intotdeauna de ajuns pentru o sticla de vin si ceva ciocolata…

consum frigider

Share.