Ce faci cand frigiderul pierde apa ?

0

Ce faci cand frigiderul pierde apa? Momentul in care un aparat electrocasnic nu mai functioneaza reprezinta, cu adevarat, un moment tare stresant. Trebuie sa te gandesti la cine apelezi, dar si la cati bani vei cheltui pentru a repara obiectul respectiv.

images (1)

Iata cateva sfaturi despre cum poti sa iti rezolvi problemele cu electrocasnicele, fara ajutorul vreunui specialist, doar cu manualul de instructiuni si…putina intuitie.

reparatie frigider

Unul dintre aparatele care poate fi reparat, cu usurinta, de tine, este frigiderul atunci cand are scurgeri de apa. De obicei, aceste pierderi sunt cauzate de blocarea canalului de scurgere al apei.

download (2)

Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa desfunzi acest canal pentru a facilita circulatia normal a picaturilor de apa. In general, toate frigiderele sunt dotate cu un accesoriu care sa te ajute sa eliberezi orificiul canalului.

download (1)

Asadar, verifica sertarele aparatului si cauta o perie sau un betisor pentru a rezolva problema scurgerii. Dupa ce ai gasit unul din cele doua accesorii, incearca sa desfunzi canalul de scurgere, care, probabil este acoperit cu resturi de mancare, si de aceea se acumuleaza apa in frigiderul tau.

download

Pasul al doilea este sa verifici daca ai desfundat corect orificiul, turnand putina apa cu otet. In cazul in care nu ai eliberat complet zona, trebuie sa reiei procesul.

Fridge-repair

O alta cauza la care va puteti gandi daca frigiderul pierde apa este temperatura mult prea scazuta din interiorul combinei frigorifice. In acest caz, apa este transformata in gheata si se topeste in timp sau se evaporeaza.

images

De asemenea, daca aveti un frigider cu congelatorul pozitionat dedesubt, apa poate proveni din congelator si nu din frigider. Nu uitati sa scoateti toate alimentele din frigider inainte de a incepe procesul de destupare a orificiului pentru o eficienta mai ridicata.

Share.