IFA 2016: electrocasnice inteligente, cu valoare adăugată și durabile

0

Producătorii de aparate electrocasnice mari și mici vor fi prezenti la IFA Berlin, în perioada 2 -7 septembrie 2016 cu aparatura noua și tot felul de inovații. Tendințele includ funcții inteligente și conectivitate, manevrare confortabilă și ușoară, prepararea sănătoasă a alimentelor, durabilitate, utilizarea eficientă a resurselor, eficiența energetică și modalități de economisire a timpului.

ifa 2016 electrocasnice

Vom vedea cu siguranta mașini de spălat vase, mașini de spălat și uscătoare de rufe, cuptoare, plite, hote de bucătărie, mașini de gătit cu aburi, cuptoare cu microunde, frigidere și congelatoare, dar și diverse dispozitive pentru un climat interior perfect; aparate de uz casnic mici: automate de cafea și mașini de cafea, ceainice, prăjitoare de pâine, blendere și mixere de mână și alte instrumente pentru prepararea alimentelor; produse pentru îngrijirea părului și a corpului sau wearables inteligente.

Piața de electrocasnice a crescut mult in ultima vreme datorita performantelor si versatilitatii lor. Aparatele de ultima generatie au drept scop economisirea de energie, apă și timp. Producatorii reușesc să optimizeze cifrele de consum cu fiecare nouă generație de appliances. Lucru pe care consumatorul obisnuit il apreciaza, pentru ca asta inseamna ca un astfel de aparat se amortizeaza intr-un timp foarte scurt.

Este impropriu sa mai spunem despre electrocasnice ca sunt bunuri albe– white goods. Design excelent, materiale de înaltă calitate și culori proaspete si uimitoare sunt deja obligatorii pentru fiecare producator care se respecta. La asta se adauga funcții inovatoare și interfețe ușor de utilizat. Aplicațiile fac posibilă monitorizarea și controlul aparatelor electrice de la distanta. Utilizatorii pot verifica programele, notificările sau informațiile de service. Camere integrate permit utilizatorilor să se uite de la distanță în interiorul cuptorului sau frigiderului. Tot mai multe dispozitive conectate sunt acum capabile să facă schimb de informații între ele.

Electrocasnice mari: inteligente și eficiente  

In zilele noastre, spalatul rufelor se face cu minim de energie și consum de apă, prin sisteme de mixare a detergentului și balsamului de rufe, sisteme de dozare inteligente pentru pudră sau detergent lichid, senzori care reglează programul în funcție de tipul de material, mărimea încărcăturii și detergentul folosit. În același timp, există un puternic accent pe reducerea zgomotului de operare. Îmbrăcămintea poate fi de asemenea doar „aburita”. Există programe speciale pentru rufe foarte delicate sau foarte murdare, programe specifice pentru persoanele cu alergii, sau programe de spalare la temperaturi scăzute (15 până la 20 de grade Celsius). Producatorii s-au gandit chiar si la o clapetă suplimentară în ușa mașinii de spălat care permite utilizatorului să adauge haine la un ciclu de spălare în curs de desfășurare sau la mașini de spălat cu două tambururi sau un capacitate foarte mare de până la 13 kg.  Uscatoarele moderne de rufe sunt caracterizate printr-o eficiență energetică remarcabilă. Stabilitatea, funcționarea silențioasă și capacitatea au fost de asemenea îmbunătățite. Haine aerisite cu abur și parfum sunt funcții suplimentare utile.  Noile mașini de spălat vase oferă funcții noi. Lucrează mai repede și mai eficient, economisind pana la 60% din timp. Alte puncte-cheie sunt creșterea presiunii de pulverizare, brațul de pulverizare suplimentar, peretele de apă, vapori de apă, programe pentru semi-încărcături sau pahare delicate, programe de igienă, funcții de auto-curățare. Prospețimea și termenul de valabilitate sunt importante atunci când vine vorba de frigidere și congelatoare. Senzori pentru temperatură, umiditate, și energie. Funcție de memorie care înregistrează obiceiurile de utilizare. Primele dispozitive care răcesc fără a avea nevoie de un compresor sunt acum disponibile.  Noile cuptoare sunt mai versatile ca niciodata: încălzire convențională din partea de sus și de jos, gătit cu convecție, gratar si abur de gătit, cuptor cu microunde și de inducție. Până la 200 de programe automate și opțiunea de a crea programe personalizate sau a avea acces la o bază de date face ușoară prepararea alimentelor. Plitele sunt echipate cu senzori pentru a monitoriza intervalele de temperatură preselectate. Hotele de bucătărie nu mai stau deasupra aragazului. Pot fi acum ascunse într-un dulap de bucătărie după utilizare.

Electrocasnice mici: flexibile și inovatoare

Poate cele mai inovatoare produse de la IFA. Gătitul este clar distractiv: poti sa pregatesti masa pe un grătar electric sau poti sa faci acasa un Fondue. După o masă minunată, este timpul pentru o cafea, espresso sau cappuccino. Prin urmare, nu este surprinzător faptul că aparatele concepute pentru a pregăti băuturi calde sunt deosebit de populare. Varietatea de aparate de uz casnic mici în sectorul de îngrijire personală continuă să crească. Fie că este vorba de îngrijirea părului, depilare sau aparate de ras sau de îngrijire orală, există un dispozitiv inovator sau o aplicatie pentru orice. Micile dispozitive conectate deschid noi abordări și oportunități pentru monitorizarea funcțiilor corpului.  Aspiratoarele oferă performanțe din ce în ce mai bune. Unele dispozitive au control de la distanță ușor de utilizat, în mâner. Aspiratoarele automate cu programe speciale de curățare sunt din ce în ce mai inteligente. Unele versiuni pot fi chiar și controlate prin intermediul telefonului.  Există o gamă largă de dispozitive disponibile pentru a crea climatul perfect în casă: purificatoare de aer, difuzori de aromă, iluminat personalizat. Totul ca acasa sa se transforme intr-o oaza de confort.

 

Share.