Masina de spalat: incarcare frontala sau verticala?

0

Incarcare frontala sau verticala? Acesta este un criteriu important cand alegem masina de spalat. Inainte de a va decide trebuie sa va ganditi mai intai la locul in care va fi amplasata. Asa puteti stabili dimensiunea, capacitatea, tipul de incarcare, etc.

abur masina de spalat

Există două tipuri de mașini de spălat în funcție de tipul de incarcare: verticale sau TOP, echipate cu o trapa de acces si cu tamburul plasat in partea de sus a masinii si frontale, cu un hublou rotativ fixat pe partea din față a mașinii.

incarcare frontala sau verticala

La capitolul spatiu ocupat, castigatoare sunt masinile verticale, ele avand o lățime redusă, între 40 și 45 cm, in timp ce masinile frontale au o lățime standardizată de 60 cm. Singurul avantaj pe care masinile mari il au cand vine vorba de spatiul pe care-l ocupa este faptul ca, deasupra lor se poate plasa si un uscator.

incarcare frontala sau verticala

Modelele frontale recupereaza insa la capacitate. Spre deosebire de masinile de spalat top care accepta o cantitate maximă de 6 kg, în cazul modelelor frontale intra cu ușurință până la 7 sau 8 kg de rufe. Există dispozitive chiar si de 11 sau 13kg. Mai mult, unele firme producatoare au adaugat la acestea si sertare in partea de jos, in care se pot pastra detergentii, balsamul etc.

incarcare frontala sau verticala

Asadar, pentru cine vrea sa-si maximizeze spatiul si nu vrea sa se aplece cand punele rufele in masina, masina verticala este o alegere foarte buna. Daca insa cosul vostru de rufe este generos, atunci cu siguranta, o masina frontala este alegerea potrivita.

Nu uitati sa verificați la instalare unghiul de deschidere al ușii (ar trebui să fie cât mai mare posibil, ideal 180 grade) pentru un confort maxim.

Iata cateva modele “slim” de masini de spalat care v-ar putea interesa:

Samsung WF60F4E5W2W – 40 cm adâncime; energie clasa A ++; 6 kg de încărcare.

Samsung WF60F4E5W2W

Whirlpool 6th Sense Slim (AWSE7400) – 7 kg capacitate de încărcare și doar 45 cm adâncime, clasa de energie A +++ .

Whirlpool 6th Sense Slim

Electrolux RWM1044EDW – 4 kg capacitate, 34 cm adâncime, clasa A + .

Electrolux RWM1044EDW

LG F12A8NDA – Clasa A +++, capacitatea de încărcare 6 kg.

LG F12A8NDA

Siemens IQ500 WS12K246IT – Super ecologica, clasa A ++++ , capacitate 6 kg de rufe, 45 de cm adancime .

Siemens IQ500 WS12K246IT

Share.