Mostenitorii Miele in vizita in Romania

0

Povestea incepe acum 100 de ani cu o afacere mica, aparţinând familiilor Miele şi Zinkann, aflate astăzi la a patra generaţie. Fondată în 1899, compania Miele ramane unul dintre cele mai respectate branduri din lume. Cu patru strunguri şi o maşină de găurit, inginerul Carl Miele şi omul de afaceri Reinhard Zinkann au înfiinţat o companie pentru fabricarea de separatoare de smântână în Herzebrock.

old

Tânăra companie, găzduită într-o veche fabrică de cherestea şi moară din satul Herzebrock în apropiere de Gütersloh, începe să fabrice separatoare de smântână dispunând de o forţă de muncă formată din 11 angajati.

Screen Shot 2016-06-22 at 3.27.58 PM

Durata de viata a produselor Miele porneste de la 20 de ani, iar testarea masinilor de spalat se face si acum manual: cuvele sunt verificate inainte de iesirea din fabrica cu ajutorul unui ciorap fin. Daca ciorapul se agata de peretii masinii, produsul nu iese pe piata. O afacere germana care functioneaza ca la ceas: incarcarea unui tir in orice fabrica Miele se intampla in doar…2 minute si jumatate!

miele

Chiar şi azi, cele două familii sunt reprezentate în conducerea operaţională a companiei. Toţi cei aproximativ 70 de asociaţi din cadrul companiei sunt descendenţi direcţi fie ai lui Carl Miele, fie ai lui Reinhard Zinkann. Dr. Markus Miele (Director administrativ şi Coproprietar) si Dr. Reinhard Zinkann (Director administrativ şi Coproprietar) au fost pentru prima data in Romania si ne-au povestit despre ce inseamna valorile Miele.
IMG_0650

Miele a fost fondat in 1889 de catre 2 familii: Miele şi Zinkann. Cei doi fondatori au imprimat pe prima masina de unt pe care au facut-o impreuna sloganul: Intotdeauna mai bine. Trebuie sa cautam solutii mai bune, inovative dar si o calitate mai buna. Asta ne-a facut profitabili in acesti 100 de ani. Mergeam la fabrica cu tatal meu cand eram copi,l dar imi aduc aminte ca eram mai fascinat de copiator; aveam impresia ca citeste si semneaza prea multe acte, lucru care parea extrem de plictisitor.


Screen Shot 2016-06-22 at 12.01.37 PM

Brandul si-a tinut promisiunea inca de la inceput: intotdeauna mai bine, ceea ce inseamna intotdeauna diferit. Piata romaneasca este o piata interesanta, crestem rapid, sunt multi oameni in Romania care sunt constienti de calitatea Miele. Produsul Miele trebuie sa ofere intotdeauna o valoare speciala, o valoare adaugata. Produsele noastre sunt testate pentru 20 de ani, iar asteptarile sunt mari cand vorbim de calitate si pret premium. Simt ca tot ce am mostenit de la tatal meu, de la bunicul si strabunicul meu este o mostenire pentru fiul meu,.

Cei doi par multumimti de vanzarile de aici si de faptul ca Fabrica de la Brasov este extrem de profitabila.

Fabrica Miele de la Brasov s-a deschis in 2008 si producem componente electronice pentru toate fabricile si toate aparatele electrocasnice. Am inceput cu 700.000 unitati pe an si vom ajunge anul viitor sa producem 4.6 milioane de unitati pe an cu 200 de angajati. In anul urmator intentionam sa crestem numarul angajatilor cu inca 50 de oameni.

miele

In Romania brandul este prezent din 2007, dar pozitionarea corecta pe piata s-a facut acum un an si jumatate. Acest lucru a fost susținut prin relocarea showroom-ului din Otopeni în Piața Presei, precum și prin extinderea rețelei de distribuție: are o rețea de 30 parteneri și 55 de magazine. Mai mult, anul trecut brandul a înregistrat o creștere de 82% a vânzărilor pe piața din România.
p_169805_440x300-00-65

Miele vinde cel mai bine aspiratoare, masini de spalat si uscatoare. Potrivit Loredana Butnaru, director vanzari Romania, un nou showroom va fi deschis in aceasta vara in Bucuresti in zona Dorobanti.

miele center

 

Share.