Masina de spalat cu uscator sau uscator separat?

0

Masina de spalat cu uscator sau uscator separat? Tentatia de a cumpara o masina de spalat care are incorporat si un uscator este foarte mare deoarece suntem atrasi de tot ce inseamna 2 in 1. Cu toate acestea, este alegerea cea mai buna? Daca un uscator simplu ar fi mult mai eficient decat o masina de spalat cu uscator?

Iata cateva avantaje si dezavantaje pentru celor doua produse:

Uscatorul de rufe are ca principal avantaj economisirea timpului. Este greu sa astepti sa ti se usuce hainele preferate, in special pe timpul iernii, atunci cand umiditatea este mult mai mare, iar rufele tale se pot usca si in cateva zile.

Majoritatea modelelor de pe piata usuca hainele prin condensare, apa este transformata in abur care este colectat si transformat din nou in apa intr-un recipient special. Senzorul de umiditate ar trebui sa existe la toate uscatoarele, insa, din pacate, multe dintre dispozitive au doar un termostat care nu este de ajuns.

Volumul uscatorului de rufe este cam acelasi cu al unei masini de spalat normale. Astfel, un singur ciclu de uscare este de ajuns pentru toate hainele.

Uscatoarele de rufe au o optiune pentru eliminare a scamelor, cele mai performante pot fi controlate cu ajutorul smartphone-ului, au un ciclu de rotire extins, dar si diferite programe de uscare.

images (2)

Masinile de spalat rufe cu uscator incorporat sunt mai practice pentru cei care nu dispun de foarte mult spatiu in locuinta lor.

Marele dezavantaj al masinilor de spalat cu uscator inclus este faptul ca volumul acestuia este mult mai redus decat al unui uscator propriu-zis. O astfel de masina nu poate usca mai mult de 2,5 kg. De asemenea, consumul de energie electrica este mai mare. Pentru ca ciclul spalare-uscare sa functioneze de la un capat la altul, va trebui sa puneti din start in cuva o cantitate mai mica de rufe.

Totodata, unele rufe cu texturi mai delicate se pot sifona, desi unele masini sunt dotate cu functie de uscare fara sifonare.

 

Share.