Cum scapi de mirosurile din frigider, fara cheltuieli si produse “de fite”!

0

Una dintre cele mai grele treburi in casa este curatarea frigiderului. In orice caz, o treaba care iti ia macar 30 – 40 de minute. Ce metode de curatare ar trebui sa folosesti asa incat sa faci asta cat mai rar si mai repede? Si mai ales, cum scapi de mirosurile din frigider?

mirosuri frigider

Ca sa preveniti mirosurile din frigider, stergeti de fiecare data rafturile dupa ce faceti cumparaturi, asa incat frigiderul sa fie curat mai tot timpul. Ca procesul de curatare sa mearga mai usor, spalati separat elementele care se pot scoate: rafturile si sertarele. Nu spalati rafturile de sticla abia scoase din frigider cu apa fierbinte. Trecerea brusca la o alta temperatura le poate sparge.

mirosuri frigider

In momentul in care incepeti “batalia” cu frigiderul trebuie sa aveti la voi urmatoarele arme: apa calda, detergent de vase, bicarbonat de sodiu si o laveta moale. Apa calda si detergentul vor inmuia orice reziduuri, iar bicarbonatul de sodiu “aeriseste” sertarele si colturile mai putin accesibile.

mirosuri frigider

Pentru pete “grele” folositi amoniac si apa calda. Se diluează un pic de amoniac în apă fierbinte (1:5 raport) și se lasa pe pata. Daca nu functioneaza, incercati cu pasta de dinti. E abraziva si va lasa si un miros placut.

mirosuri frigider

Ca sa evitati solutiile de curatare in interiorul frigiderului, utilizați una dintre următoarele variante naturale: 2 linguri de bicarbonat de sodiu si 1l de apă caldă sau 1 parte oțet de mere la 3 părți apă caldă.

mirosuri frigider

Pentru ca mirosul placut, de curat, sa reziste mai mult timp, taiati o lamaie in jumatate si lasati-o in frigider pana se usuca. Absoarbe mirosurile neplacute si este foarte usor de inlocuit.

mirosuri frigider

O cutie deschisa de bicarbonat de sodiu este o alta solutie la indemana si foarte ieftina pentru indepartarea mirosurilor din frigider sau plasati in partea din spate a frigiderului o cana cu cafea macinata.

mirosuri frigider

Share.