De ce e mai bun un mixer planetar ?

0

Comoditatea, dar si economisirea timpului sunt doua cauze pentru care ar fi bine sa alegi un mixer planetar pentru bucataria ta!

Acesta este folosit pentru a face mai putin efort, pentru a optimiza timpul de pregatire si pentru a reduce numarul de instrumente folosite la curatarea aparatului. Mixerul planetar este cunoscut pentru bratul sau care efectueaza miscari de rotatie, precum o planeta care se invarte in jurul propriei axe. Aceasta miscare permite realizarea unui amestec omogen si moale.

smeg

Toate mixerele planetare au in componenta propriul lor bol, si un brat rotativ care foloseste 3 tipuri de palete. Paleta K este cea cu ajutorul careia amesteci foarte bine pastele, produsele de patiserie sau aluatul. Aceasta are forma unei frunze, pentru o eficienta mai buna. Paleta de sarma este fabricata din fire de otel si este ideala pentru oua, smantana sau frisca. Ultima, dar nu cea din urma este paleta in forma de carlig care este utilizata, in special, la aluatul dospit.

In momentul in care vrei sa cumperi un astfel de mixer trebuie sa stii exact pentru ce il vei folosi. Daca locuiesti singur, nu trebuie sa faci o investitie foarte mare deoarece nu ai nevoie de un mixer foarte mare si performant. Daca, insa ai o familie numeroasa, cea mai buna optiune ar fi un mixer cu o capacitate mai mare, care sa iti ofere cele mai bune rezultate.

mixer

Unele mixere iti ofera posibilitatea de a adauga si alte accesorii pe parcurs, de exemplu un accesoriu pentru pregatit inghetata sau pentru taiat carnea. De asemenea, puterea mixerului este foarte importanta. Ideal ar fi ca dispozitivul sa aiba o putere de aproximativ 325 de W. Cele mai bune modele de mixere sunt si cele care au in jur de 10 trepte de viteze, pentru ca tu sa poti pregati o gama mai larga de preparate.

Mixerele planetare pot avea o capacitate de 500 de grame, ajungand chiar si la 2 kg. Preturile lor variaza in functie de optiunile pe care le au, dimensiuni, design sau chiar brand, si pot atinge chiar suma de 600 de euro. Noi va recomandam mixerele planetare de la Kenwood, Kitchen Aid sau Smeg.

Una dintre principalele functii pentru care achizitionam un robot de bucatarie este framantatul, lucru care ne permite sa pregatim pâine, pizza și deserturi in casa intr-un timp foarte scurt. Sunt acei roboti”planetaria”, care revolutioneaza gatitul si te ajuta sa obtii rezultate profesionale la domiciliu. Numele provine de la miscarea de rotatie a bratului mecanic, similara celei pe care planetele o efectueaza in jurul propriei axe. Aceasta miscare speciala permite exercitarea in directii diferite a fortei egale si echilibrate, care faciliteaza amestecul tuturor ingredientelor existente in recipient. Robotul produce un amestec uniform, fara bulgarasi. Planetaria este un aparat profesional dotat cu cele mai inovative optiuni si caracteristici pentru ca rezultatele tale sa fie pe masura. Mai toate brandurile mari au un astfel de robot in portofoliu.

Share.