Ce este tehnologia NFC ?

0

Ce este tehnologia NFC ? Cum sa plătesti un card de credit sau numerar, în condiții de siguranță și în câteva secunde? Cu ajutorul smartphone-ului! Cu doar un click. Astazi, fiecare al treilea telefon mobil are capacitatea de a face asta! Există mai mult de cinci miliarde de telefoane mobile in lume iar numarul e in continua creștere.

nxp-nfc-amtmann-maugars

Cu inventia semnata de Franz Amtmann și Philippe Maugars un smartphone poate chiar deschide usa! NFC este o tehnologie care face posibilă comunicarea wireless și permite schimbul de date chiar și atunci când funcționează fără baterie. Un cip minuscul face totul posibil si a fost dezvoltat pentru companiile NXP și Sony.

Acest așa-numit cip NFC oferă posibilitatea unui telefon mobil de a face schimb de date cu un alt dispozitiv din apropiere – dar numai în cazul în care utilizatorul doreste acest lucru. Când două telefoane sunt aproape se creeaza un camp electromagnetic.

Astfel puteți plăti cu smartphone-ul, puteti sa va cazati intr-un hotel sau sa va dovediti identitatea. Tehnologia poate avea multe aplicatii. Cu tag-ul NFC, pot salva numărul de telefon ca business card. În plus, il pot folosi pentru a dezactiva telefonul în timpul unei intalniri. Telefonul mobil poate fi încărcat wireless, folosind NFC. Lucruri cum ar fi jaluzele sau sistemele de încălzire pot fi controlate cu ajutorul NFC. NFC poate fi utilizat si in masina: portierele pot fi deblocate cu telefonul.

 

Share.