Patul care te protejeaza la cutremur

0

Patul care te protejeaza la cutremur. Dintre toate dezastrele naturale, cutremurele sunt considerate cele mai distructive, cu un procent de 54% persoane decedate.

Aceste statistici au fortat autoritatiile din zonele predispuse la activitati seismice frecvente sa elaboreze planuri de urgenta, mecanisme de prevenire a prabusirii cladirilor sau chiar sisteme care protejeaza populatia.

Printre aceste sisteme, se numara si un tip de pat care iti ofera protectia de care ai nevoie in cazul unui cutremur major. Acesta a fost creat dupa un model de bunker si te ajuta sa supravietuiesti chiar si cateva zile in interiorul sau, datorita caracteristicilor din interior.

Patul are compartimente pentru a stoca provizii de baza, cum ar fi conserve, apa, medicamente care te vor ajuta sa supravietuiesti o perioada lunga de timp. Mecanismul sau este activat automat in momentul in care este detectata o miscare mai mare de 8 grade pe scara Richter.

Acest pat a fost idea lui Wang Wenxi, un chinez de 66 de ani care s-a gandit sa realizeze ceva bun pentru oamenii din intreaga lume. Cu toate acestea, exista cateva probleme la care acesta nu s-a gandit, cum ar fi toaleta sau persoanele care sufera de claustrofobie. In aceste cazuri, inca nu s-a gasit o solutie, dar cu siguranta ca in viitorul apropiat aceste inconveniente vor fi istorie.

Share.