Philips City Farming – sera viitorului

0

Philips High Tech Campus este cel mai destept kilometru patrat din Europa. Aflat in Eidnhoven, este un centru de tehnologie conceput de Philips pentru dezvoltarea noilor tehnologii. Unul dintre cele mai spectaculoase experimente care se desfasoara aici este ceea ce se numeste Philips City Farming.

dav

dav

Cum vom reusi sa hranim in viitor marile orase ale lumii? Raspunsul vine de la City Farm si Philips. City Farm ofera posibilitatea de a planta si recolta legume si fructe indiferent de anotimp si de conditiile meteo.

dav

dav

Este vorba despre o sera acoperita, verticala, in care recoltele sunt crescute intr-un sistem stratificat. Conditiile de mediu sunt atent verificate si respecta retete de lumina perfect adaptate plantelor.

dav

dav

Lumina perfecta, temperatura ideala, cantitatea de apa, nivelul de CO2 sunt tot atatea motive pentru care recolta City Farm este una perfecta. O reteta de lumina corecta indica cu exactitate date despre spectrul luminos, pozitionarea LED-urilor, razele uniforme de lumina etc.

dav

dav

Serele interioare bazate pe iluminatul cu LED maximizeaza fotosinteza. Cresterea pe verticala are ca rezultat in primul rand cantitatea mult mai mare de legume si fructe plantate pe metrul patrat.

dav

dav

Daca pentru 1 kg de salata in mod normal este nevoie de 100 de l de apa, in City Farm se vor consuma doar 1,5 l de apa.

dav

dav

O astfel de instalatie poate hrani 50 000 de oameni. Astfel de ferme sunt dezvoltate de asemenea in USA, UK si Japonia.

sdr

sdr

 

Share.