Philips Lighting: iluminarea cu LED, mult mai eficienta

0

2015 – Anul Luminii, gaseste Romania inca in semi-intuneric. Deşi tara noastra este membru al UE, există un număr de aproximativ 100.000 mii de gospodării care nu sunt racordate la energie şi nu beneficiază de iluminat, iar 95 de localitati sunt total neelectrificate.

In ciuda acestor cifre, costurile de intretinere si de functionare a iluminatului public in Romania sunt unele dintre cele mai mari din Europa. Cum ar fi daca pe strada ta luminile ar sti cand sa ramana aprinse sau cand sa lumineze mai usor? Daca s-ar putea verifica online, cu un singur click, cate becuri de pe strada trebuie schimbate? Sistemele de iluminat public de la Philips pot genera economii de energie semnificative, cu până la 70% faţă de iluminatul convenţional şi pot reduce costurile de mentenanţă cu aproximativ 20%.

CityTouch, platforma software pentru iluminat exterior de la Philips, oferă aplicații web simple pentru a gestiona iluminat stradal și analiza datelor de iluminat. CityTouch leagă toti stalpii de iluminat din infrastructura, economiseste bani si energie si are grija de siguranta cetățenilor. Un astfel de exemplu de suces este portul din Tenerife. După înlocuirea luminilor cu LED-uri și punerea în aplicare a CityTouch, Autoritatea Portuară a realizat economii de energie de 81%. Autoritatile pot administra acum luminile de pe computer, pot adapta nivelul de lumină si pot citytrimite direct echipajele de reparații acolo unde este nevoie.

Philips Lighting promoveaza iluminatul cu LED ca o soluţie eficientă din punct de vedere energetic pentru toate tipurile de aplicaţii.

Sistemele de iluminat public de la Philips pot genera economii de energie semnificative, cu până la 70% faţă de iluminatul convenţional şi pot reduce costurile de mentenanţă cu aproximativ 20%.

Tehnologia Philips de control al luminii pentru clădirile de birouri este cu până la 80% mai eficientă decât sistemele convenţionale de iluminat.

În spaţiile de retail, Philips Green Store permite economii de energie de până la 35% prin utilizarea sistemelor conectate, la care se adaugă economii de aproximativ 40% datorită utilizării iluminatului cu LED.

Sistemele Philips de iluminat inteligent pentru spaţiile industriale permite creşterea eficienţei energetice cu până la 75%, reduce costurile de operare cu până la 6%, iar cercetările au arătat că sporirea nivelului de iluminare în astfel de medii poate reduce accidentele de muncă cu până la 52%.

Pentru iluminat ambiental, Philips a lansat în 2012 Hue – Personal wireless lighting, un kit de becuri LED RGB si un bridge wireless care permite controlul acestora wireless,  prin intermediul aplicaţiilor disponibile pentru platformele Android şi iOS.

infographic_ph_e;ements

 Despre eficientizarea iluminatului public si nu numai, in interviul de mai jos cu Bogdan Balaci – director general Philips Lighting Romania.

Share.