O noua tehnologie Wi-Fi adusa in casele noastre de catre Plume Designs

0

Sistemul Wi-Fi Adaptive Plume este o idee destul de originala pentru a avea Wi-Fi peste tot in casa. In loc sa utilizati doua sau trei modemuri de dimensiuni medii, utilizati mai multe… mai mici si mai dragute.

Compania Plume Designs a creat un nou tip de retea ce doreste sa concureze cu solutiile de “retea de tip plasa plasa” pentru a inlocui routerul clasic si unic cu dispozitive mai mici care sunt imprastiate prin toata casa.

Plume

Cum functioneaza?

Plume este cumva un pic diferit, prin faptul ca nu incearca pur si simplu sa repete o retea si sa ofere o acoperire mai larga pentru o casa de dimensiuni mari. In schimb, Plume urmareste sa modeleze in mod activ reteaua si sa se adapteze la caracteristicile sale unice. O varietate de date sunt incarcate in mod constant in cloudul Plume, unde sunt analizate pentru locatia fizica, modelele de trafic si interferentele din retelele vecine. De-a lungul timpului “Adaptive Wi-Fi” intra în joc, pe masura ce Plume isi aplica algoritmii si isi imbunatateste performanta.

Ce este Plume?

Plume isi numeste micile componentele ale router-ului “Pods“(capsule), un nume bine ales pentru aceste dispozitive inteligente de tip plug-in. Sunt atractive si daca le comparam cu router-ele clasice ne trezesc in minte cuvinte precum “mici” si “dragute“.

Plume

Pods-urile sunt disponibile in culorile sampaniei, argint si onix.

Un avantaj este faptul ca Pods-urile nu trebuie ascunse intr-un dulap cu cabluri. In schimb, ele se conecteaza direct intr-o priza normala de perete. Sunt proiectate destul de simplu, fiecare avand un singur port EthernetPods-urile sunt dotate cu un singur LED mic pe partea din fata ce indica puterea initială si conectivitatea, astfel incat nu exista lumini stralucitoare care sa va deranjeze in dormitor sau in camera de zi.

Pe de alta parte, aceasta inseamna, ca nu exista nici o indicatie externa permanenta ca un Pod este pornit si activ.  Aici va trebui sa aveti  incredere in aplicata Plume pentru a verifica starea unui Pod. Daca sunteti obisnuiti sa verificati lumina routerului pentru a va face o idee rapida despre modul in care functioneaza, atunci lipsa de feedback vizual ar putea fi deranjanta.

Plume

Cum se configureaza?

Conectati unul dintre Pods-urile Plume la o sursa de internet, precum un modem de banda larga, si acesta va functiona ca router principal. Conectati-va la restul de Pods din casa si tocmai ce ati creat o retea Wi-Fi extinsa. Semnalul Wi-Fi se va propaga printre pods-uri. Cu cat aveti mai multe, cu atat este mai mare zona de acoperire.

Atat timp cat dispuneti de un telefon sau o tableta conectata la internet, procesul de configurare este rapid, usor si chiar distractiv cu ajutorul aplicatiei Plume.

Plume

Aveti nevoie de un cont Plume inainte de a putea utiliza aplicatia si sistemul va ramane apoi conectat la cloud. Aceasta inseamna ca daca nu exista conexiune la internet, nu va puteti administra deloc reteaua de acasa. Acest lucru se datoreaza faptului ca mai intai trebuie sa va conectati la serverul Plume Design ca apoi sa puteti sa trimiteti comenzi catre Pods-urile dvs.

Cat costa?

Pot fi comandate in pachete de cate sase Pods-uri pentru 329$ sau in pachet de trei pentru 179$. Un singur Pod costă 69 $. Plume recomanda un pod pentru fiecare camera si unul pentru fiecare coridor de conectare pentru o performanta optima si nu exista nici o limita a numarului de pods-uri pe care le puteti utiliza

Le puteti gasi aici

Share.