Purificator de aer – moft sau necesitate?

1

Petrecem 80% din timp in casa si respiram 10. 000 l de aer pe zi. Aerul din casa poate fi de 8 ori mai poluat decat cel de afara. De ce ai avea nevoie de un plastic mare, alb în mijlocul sufrageriei? Poate un purificator de aer sa-ti imbunatateasca calitatea vietii semnificativ?

Producatorii spun ca este un dispozitiv potrivit pentru persoanele cu alergii sau pentru cei care au un animal de companie. Mai mult, aerul mai curat va face minuni pentru copii, care nu vor mai raci atat de des. Sigur, mult marketing, dar totusi ce face un astfel de dispozitiv?

puri

Principiul de functionare este acelasi ca al unui ventilator: aerul este aspirat, apoi trece prin niste filtre, unul de carbon, altul HEPA si unul de praf. Aerul astfel purificat iese din aparat, iar daca pornim functia de ionizare vom beneficia de un aer filtrat, purificat si ionizat. Un purificator bun nu este zgomotos. Odata deschis, aparatul stie sa indice calitatea slaba a aerului. Dupa care, in 30 de minute te simti ca in varf de munte.

images

Este eficient pe suprafete de maximum 80 m² si este recomandat a se folosi de 2-3 ori pe zi. Are cinci filtre care elimina impuritățile, de la cele mai vizibile: par de animale, praf, pana la bacterii si spori de mucegai. Aparatul are de asemenea, funcția “ionizare”: aparatul elibereaza ioni negativi, care fac ca particulele nedorite precum fumul de tigara sau vaporii de detergent sa se depuna pe jos pentru a putea fi aspirate.

Gioel propune un sistem de igienizare si de curatare care se bazeaza pe doua elemente esentiale: apa si un sistem de separare a moleculelor. Tot ce trebuie sa faci este sa umpli rezervorul cu apa si sa actionezi butonul de pornire al aparatului, iar aerul din casa va fi unul proaspat si placut de respirat. Temporizatorul te ajuta sa setezi timpul de purificare a aerului: 3,15 sau 30 minute. De asemenea, poti seta si viteza aparatului, de la modul silentios, pe care il poti folosi chiar si atunci cand dormi, mediu sau ridicat. Daca vrei, poti sa adaugi si cateva picaturi de esenta parfumata pentru ca aerul respirat sa fie si mai placut. Purificatorul are o putere de 1.100 de W iar sistemul de separare a moleculelor se roteste cu 22.000 de rotatii pe minut. Greutatea acestuia este de aproximativ 6,6 kg.

gioel

Purificatorul de aer Daikin a fost conceput pentru a furniza aer curat intr-un mod discret. Dispozitivul are un filtru care reduce cauzele mirosurilor neplacute. Purificatorul nu produce mult zgomot, este foarte silentios si nici nu iti vei da seama ca il ai in casa. De asemenea, este compact si foarte usor de mutat dintr-o camera in alta.

Intr-o ora, 99% din particulele de praf din camera ta pot fi absorbite de Rowenta Intense Pure Air. Rowenta Intense Pure Air, prin tehnologia NanoCaptur are avantajul de a distruge, cei mai nocivi poluanți prezenti în casele noastre: formaldehidele. Rowenta Intense Pure Air are 3 etape de filtrare:

  • un pre-filtru care opreste particule de praf, păr și componente alergice.
  • un filtru de carbon activ captureaza compușii organici volatili și mirosurile (inclusiv cel de tigara).
  • un filtru Hepa 12 care blocheaza particule fine: mucegai, bacterii, acarieni, polen.

La acestea se adauga filtrul NanoCaptur care distruge 99% din formaldehidă, un compus chimic nociv care se găsește în toate casele noastre. Mai mult, Intense Pure Air informeaza utilizatorul prin intermediul unui LED care își schimbă culoarea în funcție de aerul ambiant (albastru atunci când aerul este curat).

Purificatorul de aer LG Signature curăță aerul chiar în fața ochilor tăi. Design-ul deosebit al purificatorului permite ca procesul de curățare a aerului să fie o experiență vizuală, datorită panoului inovativ transparent.

Purificatorul de aer LG Signature

Dotat cu funcția avansată Aqua-Cyclone, purificatorul de aer LG Signature beneficiază de puterea pe care o are apa pentru a filtra substanțele chimice nocive, în timp ce umiditatea din cameră este adusă la un nivel mult mai confortabil.Unitatea este echipată cu sistem de filtrare semi-permanent LG, care permite utilizatorilor să spele și să refolosească filtrele până la 10 ani, economisind timp și bani. În timp ce particulele fine de praf sunt, de obicei, invizibile cu ochiul liber, utilizatorii pot vedea calitatea aerului din spațiul lor folosind indicatorul Smart PM1.0 LG.

Purificatorul de aer LG Signature

 

 

Share.