Cum repari masina de spalat fara instalator ?

0

Repara masina de spalat fara instalator! De multe ori sa-ti repari masina de spalat e mai simplu decat iti imaginezi! Inainte de a suna instalatorul verifica lista de mai jos:

Curățați filtrul. Chiar daca aveti grija sa va goliti buzunarele de monede sau alte obiecte inainte de orice spalare, asta nu inseamna ca in timpul spalarii nu se formeaza reziduuri care se depun pe filtrul masinii. Asadar, o data pe luna desfaceti filtrul si curatati-l. La cele mai multe modele acesta se afla in partea de jos a masinii si se poate scoate printr-o simpla apasare sau rotire.

Curatati sertarul pentru balsam la 2 saptamani, mai ales daca folositi detergent pulbere. Altfel, din cauza detergentului intarit masina poate sa nu mai traga cantitatea de detergent necesara ciclului de spalare.

Curatati garnitura de la hublou. De multe ori, intre garnitura si usa hubloului se aduna reziduuri care pot murdari hainele proaspat spalate. Aveti grija sa absorbiti si restul de apa care se depoziteaza in zona garniturilor.

Degresarea și întreținerea. Cel puțin de două ori pe an rulati un ciclu de spălare vid. Setați un program de spălare la temperatura cea mai ridicată, nu incarcati nici o haină și in loc de detergent puneti câteva linguri de bicarbonat de sodiu și o ceașcă de oțet. Aceste cicluri de spalare au rolul de a îndepărta calcarul, murdăria și grăsimea din conductele și elementele de filtrare.

Aerisiti cuva. După ce spalati, lasati hubloul deschis timp de câteva minute, astfel încât să se evapore umezeala. Acest lucru va rezolva problema mirosurile neplăcute.

Nu supraîncărcați mașina de spălat. Aceasta este probabil cea mai importanta regula. Nu impingeti hainele în tambur cu forța. Riscati sa va agatati sau sa va rupeti hainele.

Share.