Review boxe Genelec G Three

0

Genelec este un producator finlandez, ce se bucura de o reputatie extraordinara in randul studiourilor profesionale de sunet. Seria G este prima serie de boxe active destinata consumatorului casnic, ce combina claritatea sunetului pro cu un design minimalist si modern.

Review boxe Genelec G Three

La prima vedere, designul modern, cu forme curbate, te duce cu gandul la… boxele de plastic pentru calculator, dar surpriza apare cand pui mana pe ele si descoperi niste boxe solide din aluminiu cu o greutate neasteptata de 5.6 kg pentru fiecare, iar calitatea constructiei si a finisajelor este una exceptionala. Chiar daca designul si calitatea materialelor nu garanteaza neaparat un sunet de calitate, surpriza cea mare am avut-o in momentul in care am dat drumul la muzica.

Review boxe Genelec G Three

Nici nu stiu cu ce sa incep… in primul rand te impresioneaza basul mult mai puternic decat te-ai astepta de la niste incinte de marimea asta. La inceput a fost chiar prea mult bas, din cauza asezarii destul de aproape de peretele din spate, dar dupa ce am astupat cu burete portul de bas reflex, aflat in partea din spate,  basul a devenit controlat si perfect echilibrat. Mai tarziu am descoperit ca puteam obtine acelasi efect folosind butoanele de corectie de ton, aflate pe spate. Nu numai cantitatea de bas impresioneaza, dar si calitatea lui, fiind foarte bine definit, fara sa fie umflat artificial in zona de mid-bass si sa afecteze zona vocilor, asa cum se intampla, de multe ori, la boxele mici, care trebuie sa compeseze lipsa frecventelor foarte joase.

Review boxe Genelec G Three

Daca la sistemele audio HiFi mai ieftine fiecare instrument isi are locul lui intre cele doua boxe, vocea aparand exact la mijloc, iar instrumentele in stanga si dreapta ei, la Genelec G Three marimea scenei, nu numai ca se extinde dincolo de marginile boxelor, dar are adancime, se pot distinge instrumente unul in spatele altuia, iar asta aduce un plus de rafinament si realism.

Share.