Review MiVia Essential 350 – brățară de fitness cu senzor EKG

1

MiVia Essential 350 este un smartband care poate fi achizitionat la un pret de aproximativ 449 LEI, o suma … numai buna pentru un ceas inteligent. Dar producatorii spun ca este prima brățară din lume pentru monitorizarea activității cu senzor EKG pentru citirea pulsului și tehnologie NASA EMD încorporată.

MiVia Essential 350

Designul bratarii este simplu, negru cu o insertie metalica. Ecranul din partea frontala utilizeaza un panou cu rezolutie mica si luminozitate fixa. Desi luminozitatea este mica la prima vedere, ecranul nu are probleme de afisare a continutului, aceasta putand fi citit si in lumina puternica, precum cea de la soare. Ecranul nu este aprins tot timpul, fiind nevoie de apasarea butonului lateral pentru a afisa ora, pulsul, distanta parcursa si pasii efectuati. Intrarea in stand-by a ecranului ajuta foarte mult la autonomia bateriei, dupa trei zile de utilizare consumandu-se doar o linie din patru. Durată de încărcare este de 1,5 ore.

MiVia Essential 350 este foarte usoara, aceasta cantarind 25 de grame. In felul acesta, uiti ca ai bratara la mana.

MiVia Essential 350

Ceasul inregistreaza cat de agitata sau calma a fost perioada de somn, aceasta afisand numarul de ore dormite si de cate ori v-ati miscat. Prin acest jurnal de somn, utilizatorii isi pot analiza tiparele de somn pentru a-i ajuta să înțeleagă dacă obțin suficient somn de calitate. Un alt plus al acestei bratari este alarma. Asata pentru  ca va poate trezi doar prin vibratie. In felul acesta nu-i mai deranjati pe cei de langa voi.  Plus, trezirea este parca, mai lina.

Brățara este prevăzută și cu funcția de Antrenament al respiraţiei (Breath Training) prin care utilizatorii pot face o serie de exerciții de respirație cu scopul de a-și îmbunătăți starea de sănătate şi pentru a reduce nivelul de stres.

MiVia Essential 350 acționează ca o brăţară fitness de monitorizare a activității zilnice. De îndată ce brățara percepe pași mai mari de 1,8 pași pe secundă, începe să-i ia în calcul ca ședință de alergare sau ca minute de activitate. De asemenea, monitorizează pașii, activitățile, distanța acoperită, caloriile arse, obiectivele zilnice și progresul în timp.

MiVia Essential 350

Prin atingerea senzorului EKG cu un deget, între 2-10 secunde, utilizatorul poate măsura ritmul cardiac iar prin atingerea senzorului EKG timp de 30 de secunde (versiunea limitată) sau două minute (versiunea detaliată), utilizatorul are acces la o gamă completă de informaţii, atunci când brățara este sincronizată cu aplicația Android sau iOS. După două minute, aplicația afișează o prezentare detaliată a stării de sănătate, inclusiv „vârsta reală” a utilizatorului, nivelul de stres și chiar nivelul energetic al organismului. Acest mod nu stiu cat de bine masoara, avand in vedere ca, dupa o zi de munca, la 1 noaptea, aplicatia sustinea ca mai am 98% energie :)).

Aplicatia este gratuită și compatibilă cu iPhone iOS 8 și 9, Android 5 și 6. Se instaleaza destul de usor, dar necesita imbunatariti la nivel de interfata prin facilitarea accesului la alarma si altele ascunse bine prin menu. Era interesant daca MiVia Essential 350 putea primim notificari de pe telefon, alerta cand suna telefonul, mail sau mesaj, etc…functii pe care le are orice ceas inteligent fie el si la 150 LEI. Si mai ales, se mai putea lucra, mai ales la partea de GPS, tinand cond de istoria companiei Mio.

Share.