Review Philips Hue 2.0 Starter Kit: Fiat lux!

1

Lansat acum 5 ani, sistemul de iluminat personal fara fir Philips Hue este in continuare foarte popular printre cei interesati sa-si transforme casa cu ajutorul luminii. Va puteti trezi dimineata intr-o lumina alba, ca sa va simtiti energici, va puteti adapta lumina din casa in functie de activitatile pe care le desfasurati, sau mai mult, va puteti “asorta” luminile din camera cu programele de la TV.


Cea mai cautata functie de utilizatorii Hue este simulatorul de răsărit de soare pe care il puteți programa ca o alarma. Cand vine ora desteptarii, becul din camera se aprinde si imita un rasarit de soare, asa incat te trezesti treptat, odata cu cresterea luminii. Philips Hue este departe de a fi ieftin (938 RON), dar rezultatele sunt impresionante. Si asta pentru ca cele 16 mil de culori pe care le poti combina iti transforma casa intr-un adevarat festival de lumină.


Pentru cei care nu au avut de a face cu acest sistem, va recomandam sa incepeti cu Philips Hue 2.0 Starter Kit.

Pachetul contine 3 becuri de 800 de lumeni fiecare care pot produce lumina alba calda de la 2000 kelvini pana la lumina alba rece de 6500 kelvini si 16 milioane de culori, un bridge care face legatura intre becuri si aplicatia Hue si care, conectat la reteaua wi-fi si internet prin router, poate sustine pana la 50 de surse de lumina, un cablu de net si un cablu de incarcare. Producatorii garanteaza 25 000 ore de functionare si 50 000 de opriri si porniri.

Ceea ce este grozav la acesta varianta de kit este ca va controlati luminile cu ajutorul lui Siri. Pentru cei care au un model mai vechi, trebuie cumparat un bridge nou, nu merge cu un simplu update, iar pentru asta trebuie sa platiti cam 60 de dolari.

Instalarea este foarte simpla. Insurubeaza becurile si deschide lumina de la intrerupator. Alimenteaza bridge-ul. Conecteaza-l la modem utilizand cablul de retea existent. Asteapta pana se aprind cele 3 leduri. Descarca aplicatia Philips Hue. Conecteaza bridge-ul prin intermediul aplicatiei. Gaseste becurile si denumeste-le. Controleaza lumina si creeaza o atmosfera magica in casa ta. Fiat lux! Da frau liber imaginatiei si joaca-te cu lumina! Citeste, concentreaza-te, energizeaza-te, relaxeaza-te. Joaca-te cu nuante si contraste.Poti sa selectezi care becuri vrei sa intre in actiune. Poti sa alegi intre Savana Sunset, Tropical Twilight, Arctic Aurora, Spring Blossom, etc. sau poti sa-ti creezi scenarii proprii.

Poti folosi functia geofencing – pleci de acasa fara sa mai stingi lumina si dupa ce te indepartezi, primesti pe telefon o notificare care te anunta ca lumina s-a stins. Utilizatorii pot folosi Applet-uri pentru a declanșa schimbarea nuanței în care iluminează Philips Hue atunci când Stația Spațială Internațională se află deasupra locuinței sau chiar să își modifice culoarea în nuanțele echipei de fotbal favorite atunci când aceasta marchează un gol. Mai mult, cu Philips Hue, lumina devine albastră dacă meteorologii prognozează că va ploua.

Iata si cateva aplicatii si preseturi extrem de haioase:

Hue Disco:

Police:

Colorloop:

 

Share.