Roboti empatici care fac teme cu copilul tau!

0

Daca imaginea robotului care ajuta copilul la teme parea desprinsa din filme pana acum cativa ani, Emote incearca sa dezvolte o linie de roboti empatici care sa se transforme in instrumente reale de educare. Cum sa faci experienta invatarii mai atractiva pentru copilul tau? Interactiunea cu un robot super simpatic poate fi raspunsul.

roboti empatici

Proiectul Emote dezvolta o noua generatie de roboti – profesori capabili sa empatizeze cu copiii intre 11 si 13 ani. Nao si Susie vor simti daca unul dintre copii are dificultati in a raspunde la intrebari si vor incerca sa-l ajute. Spre deosebire de alte proiecte, cercetarea are loc chiar in sala de clasa. Copii intre 11 si 13 ani au posibilitatea sa intreactioneze cu robotii pentru a efectua activități și jocuri din programa scolara.

Pana acum au fost dezvoltate doua aplicatii care permit interactiunea roboti-copii in sala de clasa. Treasure Hunt este o activitate de căutare printr-o hartă a orașului, în care echipa alcatuita dintr-un robot si un copil cauta un premiu.

Enercities este un joc in care se construieste un oras, in functie de resursele disponibile. Robotul interacționează cu jucatorii si isi adapteaza comportamentul in functie de starile emotionale ale jucatorilor.

Mai multe despre felul in care robotii proiectati de Emote interactioneaza cu copiii in video-ul de mai jos:

The Empathic Robotic Tutor: featuring the NAO robot from Tiago Ribeiro on Vimeo.

Share.